Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu închiderea tuturor școlilor: Sute de mii de elevi nu au posibilitatea de a accesa cursurile online

0
Foto: pixabay.com

Consiliul Naţional al Elevilor a reacționat, joi, la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind trecerea tuturor școlilor din țară în sistem online, susținând că o astfel de măsură ”denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului”.

CNE reamintește că, în deschiderea şedinţei de Guvern din joi seară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că toate unităţile de învăţământ trebuie să treacă în format exclusiv online.

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe unităţi de învăţământ din România se află în comunităţi în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidenţa de 3 la mia de locuitori. Pentru a putea garanta un act educaţional de calitate, e important ca în aceste comunităţi unităţile şcolare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă”, se arată într-un comunicat al Consiliului.

CNE acuză faptul că ”trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale”.

„Considerăm că propunerea Preşedintelui României este una nefundamentată la momentul de faţă. Traversăm, cu siguranţă, o perioadă de criză, însă e important să ţinem minte faptul că şcoala reprezintă una dintre instituţiile care stau la baza societăţii noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul ‘Testare în curtea şcolii’, pentru a putea garanta participarea în siguranţă la cursuri a tuturor colegilor noştri, în comunităţile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Citește și: Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de la Guvern: ”Școlile să treacă toate în online”. Premierul: Măsurile vor fi aplicate de luni VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.