Monica Anisie: Vom publica săptămânal teste de antrenament pentru examenele naționale. În cel mai scurt timp, luăm decizia în privința tezelor

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că ministerul va publica săptămânal teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a care urmează să susțină anul viitor examenele naționale. La începutul acestei săptămâni, MEC a publicat modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și BAC 2021. În ceea ce privește tezele, Monica Anisie a arătat că ”în cel mai scurt timp”  va fi anunțată o decizie în legătură cu eliminarea sau menținerea acestora.

”Așa cum am procedat și în primăvară, noi am susținut elevii care trebuia să participe la examenele naționale. Vă amintiți că, pe lângă acele teste de antrenament, am realizat și cursuri de pregătire pentru elevi la Teleșcoală, dar am și redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua.

Știți foarte bine că deja am publicat pe site-ul ministerului modele de subiecte pentru examenele naționale și vom continua săptămânal cu teste de antrenament”, a declarat Monica Anisie, întrebată, într-o conferință de presă organizată în județul Teleorman, dacă se gândește la o modalitate de susținere a elevilor din anii terminali care urmează să susțină examenele naționale.

Referitor la teze, Monica Anisie a precizat că ”în cel mai scurt timp” va fi anunțată o decizie dacă acestea vor fi eliminate sau nu.

”Luăm în calcul să vedem dacă este necesar să renunțăm la teze sau nu. Avem acum o consultare cu părinții, cu elevii și cu cadrele didactice pe această temă. Probabil că în cel mai scurt timp vom lua decizia care este cea mai bună atât pentru elevi, cât și pentru profesori ”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai anunțat că a semnat un ordin de ministru prin care se înființează centre de excelență în toate județele.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.