Elevii întrebați despre eliminarea tezelor şi suspendarea olimpiadelor şcolare – consultare inițiată de Consiliul Național al Elevilor

0

Consiliul Național al Elevilor vrea să afle părerea elevilor în legătură cu modalitatea de susținere a tezelor, dar și ce cred aceștia despre decizia Ministerului Educației de a suspenda olimpiadele școlare. În acest sens, CNE a lansat o consultare, punând la dispoziția elevilor un chestionar online.

CNE reamintește că secretarul de stat Luminiţa Barcari a declarat că Ministerul Educaţiei discută mai multe variante pentru desfăşurarea tezelor semestriale, printre care se numără şi înlocuirea tezei cu o evaluare sumativă, ce nu va mai reprezenta 25% din media la respectiva disciplină, ci va fi notată precum orice altă lucrare scrisă.

”Deşi mai sunt doar câteva săptămâni până la data la care elevii ar fi trebui să înceapă să susţină tezele, încă nu este clar nu se vor desfăşura acestea, ţinând cont, mai ales, de faptul că peste un milion de elevi învaţă, în acest moment, în mediul online”, arată CNE.

În plus, secretarul de stat a anunţat faptul că, anul acesta, competiţiile şcolare şi extraşcolare vor fi suspendate din cauza imposibilităţii organizării acestora fără a crea o discriminare între elevi, dat fiind numărul mare al acestor competiţii şi a numărului de elevi participanţi, dar şi a varietăţii modalităţilor de organizare.

”În urma incertitudinii create în spaţiul public referitoare la susţinerea lucrărilor semestriale, generate în urma unor declaraţii ale reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Consiliul Naţional al Elevilor lansează o consultare adresată tuturor elevilor, pentru a afla atât opinia acestora cu privire la modalitatea de susţinere a tezelor, cât şi părerea despre decizia de suspendare a tuturor olimpiadelor şcolare”, anunță CNE.

Chestionarul privind susținerea tezelor și a olimpiadelor în anul școlar 2020 – 2021 poate fi accesat AICI.

„După luni în care deciziile Ministerului Educaţiei şi Cercetării au fost comunicate cu întârziere, provocând incertitudine în rândul tuturor actorilor educaţionali, este imperios ca, mai departe, opinia elevilor să fie cu adevărat ascultată, găsindu-se, totodată, mecanismele necesare pentru ca actul instructiv-educativ să continue în condiţii de siguranţă”, declară Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Întrebările la care sunt așteptați elevii să răspundă în ceea ce privește susținerea tezelor și organizarea olimpiadelor școlare:

  • ”Cum crezi că ar trebui să fie organizate lucrările scrise semestriale (tezele) anul acesta?
    • Față în față, în baza unei programări, astfel încât toți elevii să vină la școală 
    • Online 
    • Teza ar trebui eliminată și înlocuită cu alte mijloace de evaluare
  • Cum crezi că ar trebui să fie organizate olimpiadele școlare anul acesta?
    • Față în față
    • Online
    • Olimpiadele școlare ar trebui suspendate anul acesta.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.