Școli închise pentru că nu s-au luat măsuri la timp. Profesorul Răzvan Cherecheș: Ar fi trebuit reajustată curricula, redus numărul de ore

0

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai, a declarat la RFI că, în momentul de față, autoritățile nu au altă opțiune decât să țină școlile și grădinițele închise în localitățile cu incidența de peste 3 la mia de locuitori, pentru că nu au luat măsurile necesare la timp.  

„Dacă se continuă exact ca acum, în următoarele două săptămâni ar trebui să se intre într-un platou și scăderea ar urma să vină abia peste încă trei săptămâni. Deci abia în 5-6 săptămâni ar fi o scădere sub 3 (n.r. – numărul de infectări la o mie de locuitori).

În momentul de față, eu nu cred că autoritățile au altă opțiune decât să le țină închise (n.r. – școlile). În acest interval, trebuie să pregătească deschiderea școlilor. Când s-a dat drumul la școli, autoritățile ar fi trebuit să se asigure că în mijloacele de transport în comun nu mai intră oameni dacă s-a depășit un anumit număr.

Nu au fost decalate nici orele de curs, așa că avem aglomerare și pe stradă și în mjloacele de transport. De asemenea, ar fi trebuit reajustată curricula, redus numărul de ore dacă e nevoie. S-a făcut hibrid în unele locuri, în altele au mers toți copiii în continuare la școală. Dacă tu îi aduci pe toți în clasă înseamnă un număr dublu de părinți și bunici care se deplasează ca să-i aducă și ai automat aglomerație în fața școlilor”, a spus profesorul Răzvan Cherecheș la RFI.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, că aproximativ un milion de copii învață exclusiv online din cauza pandemiei de coronavirus și a anunțat că se vor face inspecții pentru a verifica dacă profesorii desfășoară orele în sistem online.

„Fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, inspectorii şcolari din cadrele inspectoratelor şcolare să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, spunea ministrul Educaţiei.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.