Atelierele în care copiii citesc și petrec alături de Franklin în lumea poveștilor, desfășurate anul acesta online

0

Atelierele ”Franklin citește”, organizate de Editura Katartis într-un proiect de încurajare a lecturii în rândul copiilor, au continuat și anul acesta, însă în sistem online. Timp de oră, copiii au citit și au ascultat povestea ”Franklin și minciunica lui” alături de formatorii-actori, au făcut exerciții de imaginație și au participat la jocuri care stimulează empatia și comunicarea.

”Vremurile fără precedent pe care le trăim au dat ocazia Editurii Katartis să extindă  atelierele de citit pentru copiii din mediile defavorizate către un public mai larg, pivotând spre online. În cele 9 luni ale proiectului, peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani au participat la atelierele interactive și s-au împrietenit cu broscuța Franklin, care le-a deschis apetitul către povești și cultură.

Dincolo de cifre, stau reacțiile celor mici care s-au bucurat să interacționeze cu formatorul actor și să ia parte activ la acțiunea din cartea Franklin și minciunica lui: ‚‚m-am simțit excelent’’, ‚‚minunatistic de magic’’, ‚‚magico-mirific’’”, se arată într-un comunicat al editurii.

Create pentru online, atelierele „Franklin citește’’ au fost reconfigurate ținând cont de toți parametrii acestui mediu, alături de Asociația Punctart, precizează sursa citată: ”Timp de o oră, copiii și formatorii actori au citit împreună cartea <Franklin și minciunica lui>, tradusă și disponibilă în  exclusivitate pentru România de editura Katartis.

Fiecare atelier conține o serie de exerciții de imaginație și întrebări care construiesc analogii între firul narativ și viața reală, precum și jocuri care stimulează empatia și comunicarea.”

Înainte de ateliere, copiii au primit cadou cartea ca suport de atelier, iar interactivitatea a fost susținută și de o mascotă mobilă Franklin, de peste 1 metru, creată special de un artist-sculptor. Chiar dacă au interacționat cu el printr-un ecran, cei mici s-au bucurat să-l aibă alături și pe Franklin.

Foto: Editura Katartis

Editura Katartis a încheiat parteneriate cu ONG-uri și comunități închegate în jurul aceluiași scop: MagiCAMP, Casa Bună, Fundația Inimă de Copil, FDP-Protagoniști în educație, bibliotecile locale din Cotnari, Raciu, Pucioasa, Moreni, Teșila, Albești, Vulcana Cetate, afterschool-urile din Războieni Cetate și școli din București, Iași, Mizil, Urziceni, Lungulețu, Belcești.

Citește și: Franklin și prietenii săi: Ateliere de lectură pentru copii, în școlile din județul cu cel mai mic număr de biblioteci publice din țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.