Ministrul Sănătății, apel către părinți pentru vaccinarea copiilor: Sunt boli pentru care există soluții de prevenire, spre deosebire de SARS-CoV-2

0

Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. “Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

De asemenea, arată Ministerul Sănătății, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%,conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.