Școala Gimnazială nr.79 din București intră în scenariul roșu de funcționare, după ce au fost înregistrate trei cazuri de COVID-19

0

Primăria Sectorului 4 a anunţat că Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti intră în scenariul roşu de funcţionare, după ce un elev, un profesor şi secretarul şcolii au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a întregii clădirii în care funcționează Școala Gimnazială nr. 79, după ce în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie, a fost înregistrat al treilea caz confirmat de infecție cu SARS-COV 2, secretarul școlii, după ce săptămâna trecută, fuseseră confirmați un elev și un profesor, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

”În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line pentru următoarele 14 zile”, precizează sursa citată.

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”.

Citește și: Patru elevi de la Şcoala 129 din Bucureşti, confirmaţi cu coronavirus. Unitatea de învățământ trece în scenariul roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.