Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei urgentarea livrării manualelor pentru elevii de clasa a VIII-a

0
Foto: cvlpress.ro

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educaţiei urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a către unităţile de învăţământ. Elevii spun că ”în caz contrar, elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învăţare lacunară, care va afecta în mod direct procesul de deprindere a competenţelor-cheie prevăzute în profilul absolventului şi rezultatele examenului de Evaluare Naţională”.

CNE arată că, în momentul de faţă, elevii de clasa a VIII-a încă aşteaptă să îşi primească manualele şcolare, în ciuda faptului că prima săptămână de şcoală a trecut deja, iar aceste manuale ar fi trebuit distribuite până acum.

Elevii acuză faptul că ”licitaţia pentru manuale a fost tergiversată” și avertizează că ”acest lucru va avea un impact major asupra parcursului educaţional al colegilor noştri”.

”Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, în format digital, câteva dintre manualele pentru elevii de clasa a VIII-a, însă această măsură nu contribuie, de facto, cu aproape nimic la garantarea accesului la educaţie pentru toţi elevii, ţinând cont de faptul că, la momentul de faţă, peste 900 de mii de elevi din România nu au acces la internet.

Din aceste motive, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării urgentarea livrării manualelor către unităţile de învăţământ. În caz contrar, elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învăţare lacunară, care va afecta în mod direct procesul de deprindere a competenţelor-cheie prevăzute în profilul absolventului şi rezultatele examenului de Evaluare Naţională”, se arată într-un comunicat de presă al CNE.

„Manualele şcolare încă nu au ajuns la colegii noştri de clasa a VIII-a, în ciuda faptului că a trecut deja prima săptămână de şcoală. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a tergiversat organizarea licitaţiilor pentru manualele şcolare, iar acum ne aflăm într-o situaţie foarte delicată, întrucât orice zi în care elevii nu au materialele necesare învăţării reprezintă o zi de şcoală irosită. Elevii de clasa a VIII-a au nevoie de manuale şcolare şi de siguranţă în ceea ce priveşte organizarea Evaluării Naţionale!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.