Alte 12 unități de învățământ au trecut în scenariul roșu – ultimele date prezentate de Ministerul Educației

0

Numărul unităților de învățământ unde elevii învață exclusiv online crește de la o zi la alta. Dacă joi erau 300 de școli și grădinițe în scenariul roșu, vineri, s-a ajuns la 312, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației. 

Situația scenariilor de funcționare a unităților de învățământ la nivel național, vineri, 18 septembrie:

  12.953 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

 4.391 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 312 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Foto: edu.ro

În funcție de evoluția situației epidemiologice, dar și de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ, Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare a unităților de învățământ se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Joi, 17 septembrie, situația arăta în felul următor: 300 de unităţi de învăţământ erau în scenariul 3 (online), 4.375  în scenariul 2 (mixt) şi 12.981 în scenariul verde (față în față).

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.