Prima zi de școală, văzută de la Guvern: În cea mai mare parte a şcolilor, s-au întâmplat lucruri bune. Nu va funcționa totul ceas din prima

0

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, luni, ministrului Educației, Monica Anisie, ca inspectoratele şcolare să monitorizeze situația din școli și să intervină acolo unde este nevoie. Șeful Executivului a arătat că, din ceea ce a văzut, lucrurile au decurs bine în prima zi de școală. ”Sigur, nu va funcțional totul ceas din prima, vor apărea mici disfuncționalități, imperfecțiuni”, a declarat premierul.

„Doamna ministru, vreau să le transmiteți cadrelor didactice, inspectoratelor școlare încrederea și aprecierea mea, solicitarea și rugămintea mea către ei să facă față la toate provocările. Sigur, nu va funcțional totul ceas din prima, vor apărea mici disfuncționalități, imperfecțiuni. Întreg sistemul Ministerului Educației, inspectoratelor școlare, trebuie să monitorizați cu mare atenție și să interveniți prompt la fiecare situație în care trebuie corectată o disfuncționalitate.

Din ce am văzut, în cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Sigur că nu în toate şcolile, asta depinde şi de administraţia locală, de corpul profesoral, de directorul școlii, dar să cereţi inspectoratelor şcolare să monitorizeze cu mare atenție și să fie pregătite să intervină exact cum am discutat, inclusiv prin constituirea unor stocuri-tampon de măști, tablete, camere web. (…) De asemenea, trebuie verificat în ce măsură colaborarea cu autorităţile locale funcţionează, în ce măsură s-au implicat primarii”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de luni, adresându-i-se ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Potrivit premierului, ”copiii au nevoie de şcoală”, iar ”întreruperea procesului de educaţie afectează întreg procesul de educaţie, că dacă acumulezi restanţe sau ai lacune o lună – două în procesul de educaţie îţi poate afecta înţelegerea în următorii ani de şcoală”.

”Și aici va trebui să comunicăm foarte limpede acest mesaj, că este extrem de important pentru copii să urmeze procesul şcolar, indiferent cum se face, școala în clasă sau online, astfel încât să obținem sprijinul părinților. De altfel, cred că încetul cu încetul, lucrurile tind să revină la o atmosferă mai normală și nu mai există acea atmosferă de tensiune care s-a generat. Totuşi, începerea şcolii e o bucurie şi pentru copii şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi şi cred că, încetul cu încetul, trebuie să asigurăm o normalitate”, a arătat Ludovic Orban.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut, la rândul său, un apel către părinţi ca ”în această perioadă, să fie alături de școală, să îi sprijine pe copii, să fie parteneri cu cadrele didactice”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.