O școală din București va începe cursurile în scenariul roşu. Anunțul făcut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

0
Foto: pixabay.com

Şcoala Gimnazială ”I. G. Duca” va începe cursurile potrivit scenariului roşu, în care toţi elevii vor învăţa online, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

„La momentul acesta, la Şcoala Gimnazială I. G. Duca sunt identificate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fapt pentru care, potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, va începe şcolarizarea în scenariul roşu. (…) În ordin scrie foarte clar că, în funcţie de situaţia epidemiologică, scenariile se pot modifica. (…) În momentul în care se identifică trei cazuri, şcoala intră în suspendare pentru orice tip de activitate faţă în faţă vreme de 14 zile„, a spus Roxana Cercel.

Potrivit purtătorului de cuvânt, inspectorii DSP şi cei ai IŞMB avizează scenariile propuse de unităţile de învăţământ.

„La momentul acesta, echipele DSP, împreună cu reprezentanţii IŞMB, avizează toate scenariile făcute de şcoli. Se analizează.. (…) Mâine, toate dosarele care primesc aviz pozitiv de la DSP şi inspectorat merg către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai arătat Roxana Cercel.

Citește și: Capitala, în scenariul 2. ISMB: Școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali față în față, iar restul claselor prin rotație

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here