Scenariile pentru începerea cursurilor: 40% dintre şcolile din judeţul Sibiu iau în calcul varianta de a reveni la şcoală cu toţi elevii, fără separatoare

0

40% dintre şcolile din judeţul Sibiu iau în calcul varianta revenirii la şcoală a tuturor elevilor, fără separatoare, în timp ce 15% dintre unitățile de învățământ se gândesc la varianta ca toți elevii să fie prezenți fizic la școală, dar cu montarea de separatoare, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă, remis luni Agerpres.

„Referitor la scenariile pe care le iau in calcul pentru revenirea la şcoală, 40% dintre şcolile din judeţ iau în calcul varianta de a reveni la şcoală cu toţi elevii, fără separatoare, în timp ce 15 procente din şcoli se gândesc la varianta de a reveni în totalitate la şcoală, cu separatoare. Scenariul hibrid, cu jumătate dintre elevi la clasă/jumătate acasă, este luat în calcul de către 20% dintre unităţi, în timp ce 10% dintre unităţi se gândesc la scenariul venirii la şcoală pentru toată lumea, cu jumătăţi de clasă şi cu durată redusă a pauzei/orei de predare. Alte combinaţii de scenarii sunt luate în calcul de restul şcolilor, desigur propunerea oficială urmând a fi făcută după data de 7 septembrie pentru toate unităţile de învăţământ”, se precizează în comunicatul ISJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată, nu toate şcolile au dezinfectanţi şi termometre suficiente.

„Pentru a lua pulsul situaţiei din judeţ, am realizat, cu sprijinul directorilor din unităţile de învăţământ, o situaţie a stadiului pregătirilor pe care le-a realizat fiecare unitate. Astfel, suntem în măsură să spunem că există montate dispensere pentru dezinfectanţi în 88% dintre unităţile de învăţământ. De asemenea, în peste 70% dintre unităţi există termometre suficiente, în timp ce în celelalte unităţi acestea sunt în curs de achiziţie. 82% dintre unităţi aveau deja stocuri suficiente de dezinfectanţi, iar 88% dintre ele solicitaseră un stoc minim de măşti pentru situaţii de excepţie”, se arată în comunicatul ISJ Sibiu.

De asemenea, mai puţin de jumătate dintre şcolile sibiene au deja tablete şi alte echipamente electronice sau sunt în curs să le achiziţioneze.

„Peste 75% dintre şcoli solicitaseră autorităţilor locale necesarul de tablete şi alte echipamente electronice, în 47% din cazuri acestea fiind deja achiziţionate sau în curs de achiziţie”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Sibiu.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here