Monica Anisie: Părinții vor afla până pe 10 septembrie cum vor începe copiii cursurile în noul an școlar

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că părinții vor afla până la data de 10 septembrie cum vor începe grădinițele și școlile noul an școlar. 

„Pe 14 septembrie va începe şcoala, asta am anunţat tot timpul. (…) În principiu, noi am stabilit cum începe şcoala în funcţie de nivelul de răspândire a virusului”, a declarat premierul, la finalul unei şedinţe la sediul de campanie al PNL.

”Astăzi, fiecare Direcție de Sănătate Publică (DSP) transmite către inspectoratele școlare situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Tot astăzi, inspectoratele școlare județene și a municipiului București le transmit unităților de învățământ această situație, după care se întrunesc Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ și aleg un scenariu pe care îl propun pentru data de 14 septembrie.(…)

Ar fi bine ca mâine, cel târziu, să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar, iar până la data de 10 septembrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să decidă scenariul pentru fiecare unitate de învățământ”, a spus ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

Întrebată când vor afla părinții cum vor începe copiii școala sau grădinița, Monica Anisie a răspuns: ”Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii.”

Ludovic Orban: Şcoala va începe pe 14 septembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că școala va începe pe 14 septembrie.

„Pe 14 septembrie va începe şcoala, asta am anunţat tot timpul. (…) În principiu, noi am stabilit cum începe şcoala în funcţie de nivelul de răspândire a virusului”, a declarat premierul, la finalul unei şedinţe la sediul de campanie al PNL, citat de Agerpres.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.