Ministrul Sănătății spune că profesorii de peste 65 de ani sau cei care au diferite boli ar putea susține lecțiile online

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că la data de 7 septembrie se va cunoaşte gradul de transmitere a noului coronavirus în fiecare localitate, iar în funcţie de această evaluare, autorităţile locale vor putea stabili condiţiile în care va începe noul an şcolar, relatează Agerpres. Tătaru a mai spus că profesorii de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea să susţină cursurile on-line.

„Noi avem reguli şi scenarii făcute. (…) La nivel local, fiecare inspectorat şcolar judeţean, fiecare direcţie de sănătate publică, sub coordonarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adaptează aceste scenarii la fiecare unitate şcolară în parte. (…) Măsurile se vor lua în concordanţă cu situaţia de la nivel local. Doar DSP-urile şi inspectoratele şcolare judeţene ştiu aceste situaţii pentru fiecare şcoală în parte.

Noi am făcut regulile, precauţiile, precum şi scenariile care se pot aplica, rămâne adaptarea. Iar evaluarea situaţiei epidemiologice, ultima dată o vom face pe 7 septembrie. Încep evaluările fiecărei şcoli încă de la 1 septembrie, la 7 septembrie vom vedea şi gradul de diseminare, a transmiterii locale în fiecare localitate în parte„, a spus ministrul Sănătăţii.

Acesta a mai precizat că, din motive de precauţie, personalul didactic de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea să susţină cursurile on-line.

„Este un parteneriat şi un efort comun pentru a începe acest an şcolar, a fost o jumătate de an în care într-adevăr am putut vedea o lipsă a activităţii şcolare, precum şi o reticenţă sau o temere de a începe această şcoală. De la Medicina Muncii noi am primit inclusiv nişte recomandări pe care le-am aplicat, ca personalul didactic şi nedidactic peste 65 de ani sau cu comorbidităţi să poate face lecţiile online. Ne adaptăm pentru fiecare situaţie în parte”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai precizat, că, în contextul deschiderii noului an şcolar, se va face o evaluare a capacităţii spitalelor de pediatrie din ţară, pentru a se cunoaşte capacitatea acestora de a trata copiii diagnosticaţi cu COVID-19.

Aflat la Miercurea Ciuc, Nelu Tătaru a declarat că ”avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani”.

”Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile”, a precizat ministrul, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here