Asociațiile de elevi anunță că depun plângere penală împotriva lui Orban, Turcan și Anisie

0
Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din București și Ilfov

Asociaţiile de Elevi din Bucureşti şi Ilfov și din Constanţa vor depune, vineri, plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele premierului Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan şi al ministrului Educației, Monica Anisie.

Reprezentanţii asociaţiilor anunță că vor fi prezenţi vineri, începând cu orele 10:30, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a depune plângerile.

”Menţionăm faptul că această acţiune vine ca urmare a declaraţiilor din data de 26 august, când aceştia au anunţat faptul că elevii vor trebui să îşi procure singuri măştile, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul acest şcolar, fapt ce dezechilibrează complet educaţia, când aceasta are cea mai mare nevoie de finanţare”, au transmis elevii.

Plângerile vor fi depuse de președinții asociațiilor, Alex Rădulescu (AEBI) și Sabina Spătariu (AEC). ”Menţionăm faptul că alegerea de a nu ne prezenta în număr mare este motivată atât de pericolul la care nu dorim să îi supunem pe colegii noştri, cât şi de legislaţia în vigoare. De altfel, dorim să tragem un semnal de alarmă, având în vedere declaraţiile privind procurarea măştilor din buzunarul propriu al elevilor”, mai precizează reprezentanții elevilor.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.