Președintele Klaus Iohannis: Nu cred că se va boicota începerea anului școlar, însă pot să înțeleg foarte bine îngrijorările profesorilor

0
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu crede că se va boicota începerea anului școlar, așa cum au avertizat sindicaliștii din educație că s-ar putea  întâmpla dacă Guvernul nu va majora salariile profesorilor de la 1 septembrie. Șeful statului a explicat că, ”din păcate”, majorarea prevăzută în această toamnă nu a mai fost posibilă ”din motive de constrângeri bugetare” și a fost amânată pentru anul viitor.

Nu cred că se va boicota începerea anului școlar, însă pot să înțeleg foarte bine îngrijorările lor. A fost vorba, tot din motive electorale, ca să fim foarte onești, de niște creșteri salariale anticipate, fiindcă, în legea salarizării, aceste creșteri trebuiau să devină operante din 2022. Din cvarii motive, s-a vehiculat o anticipare a lor. Mai exact, trebuia să aibă loc o creștere la începutul acestui an și o creștere înainte de începerea anului școlar.

Din motive regretabile care țin de epidemie și de criza economică, bugetul s-a micșorat, nu s-a mărit, și atunci Guvernul trebuie să gestioneze ce a mai rămas din bugetul disponibil. Însă, vreau să reamintesc tuturor că acea creștere de 8% de la începutul anului s-a realizat.

Deci în acest an, cadrele didactice au primit o creștere salarială. Este un fapt, este ușor de verificat, fiecare poate să-și numere banii acasă. Această creștere din toamnă, din motive de constrângeri bugetare, din păcate, nu mai este posibilă acum și a fost amânată pentru la anul, când suntem convinși că situația economică va fi mai bună decât în acest an și toată lumea speră că atunci se poate trece la această creștere”, a declarat președintele Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis încurajează părinții să-și trimită copiii la școală: Școala trebuie să înceapă, este inadmisibil să avem o generație pierdută

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.