Orban, în ședința de Guvern: Nu putem să creștem salariile profesorilor de la 1 septembrie din cauza situaţiei bugetare

0
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a precizat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că  salariile profesorilor nu pot fi majorate de la 1 septembrie din cauza ”situației bugetare”. Șeful Executivului a venit cu precizări și în ceea ce privește o declarație făcută în cursul zilei referitoare la amânarea creșterii salariale în învățământ, care a stârnit critici în spațiul public.

„Faptul că nu putem de la 1 septembrie să ne permitem să facem creşterea anticipată se datorează situaţiei bugetare. Şi sunt convins că foarte mulţi dascăli vor înţelege lucrul acesta pentru că, în astfel de perioade, toţi trebuie să fim un exemplu şi să arătăm că suntem solidari în faţa situaţiei dificile în care ne găsim.

Oricând ne va permite situaţia economică şi situaţia bugetară, vom aloca resursele bugetare către profesori, învăţători, cadrele didactice în general, astfel încât să aibă venitul meritat, în conformitate cu activitatea”, a precizat premierul.

În ceea ce privește declarația făcută în cursul zilei ”Când îți scad veniturile, e ca într-o familie… Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă” – Ludovic Orban a precizat:

Din păcate, unii care nu sunt foarte atenţi la afirmaţiile mele au încercat să răspăruiască o declaraţie a mea. Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice, după părinţi, sunt oamenii pe care i-am iubit şi i-am respectat cel mai mult şi care au contribuit cel mai mult la formarea mea.

A încerca să fie răspăruită o declaraţie de-a mea ca o declaraţie ofensatoare la adresa cadrelor didactice mi se pare contrară total faţă de atitudinea pe care am avut-o faţă de dascăli, faţă de cadrele didactice pe care, repet, îi respect.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.