Măsurile pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și after-school-urilor, adoptate. Activitățile în aer liber – o proporție cât mai mare din program

0
Foto: pixabay.com

Ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației și Ministerului Muncii care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, a fost trimis, luni, 15 iunie, spre publicare în Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Educației. Într-un comunicat de presă, MEC enumeră și câteva dintre regulile ce trebuie respectate în unitățile de învățământ care își vor deschide porțile pentru copii.

Potrivit MEC, începând de astăzi, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

”Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative”, precizează Ministerul Educației.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene și al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

MEC mai informează că unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.

”De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare”, se arată în comunicatul Ministerul Educației.

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța, luni dimineață, că after-school-urile, creșele și grădinițele private se vor redeschide după publicarea în Monitorul Oficial a normelor metodologice.

Citește și: Când se vor redeschide grădinițele, creșele și after-school-urile. Monica Anisie: ”Astăzi vor fi gata normele metodologice”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here