Un singur elev din toată țara, depistat cu temperatura mai mare de 37,3°C în prima zi a Evaluării Naționale

0

Un singur elev din toată țara a fost depistat cu temperatura mai mare de 37,3°C  în prima zi a Evaluării Naționale, a comunicat, luni, Ministerul Educației. Elevul este din Constanța și va susține examenul în etapa specială.

Potrivit reprezentanților MEC, elevul din Constanța s-a prezentat la centrul de examen cu branula la mână, fiind în tratament pentru enterocolită. Acesta va putea susține examenul în etapa specială care va începe pe 29 iunie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa a informat ulterior, într-un comunicat de presă, că elevul de la Şcoala Gimnazială nr. 29 ‘Mihai Viteazul’ din Constanţa care nu a fost primit la proba scrisă de Limbă şi literatură română pentru că avea temperatura peste limita admisă s-a prezentat la şcoală cu o branulă instalată pe braţ, el fiind sub tratament medical pentru tratarea unui puseu de enterocolită.

De asemenea, alţi doi candidaţi, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, nu au susținut proba, aflându-se în izolare, la domiciliu. Conform IŞJ Constanţa, cei trei elevi vor susţine examenul în etapa specială.

ISMB: Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis

La nivelul Capitalei, nu a fost înregistrat niciun caz de elev care să aibă temperatură peste 37,3 grade, a declarat pentru Agerpres inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

„Nu am avut niciun caz. Niciun caz raportat de elev cu temperatură peste 37,3. Două situaţii am avut: un elev al cărui părinte a murit în dimineaţa aceasta şi nu a putut participa la examen şi un altul care şi-a rupt mâna. Amândoi vor primi din partea medicului o adeverinţă şi vor participa la următoarea sesiune”, a afirmat inspectorul.

Potrivit ISMB, 15.809 candidaţi au fost prezenţi, luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română, iar 195 au absentat.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15,00„, a precizat ISMB.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Conform calendarului, miercuri se va susţine proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00 şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.