Subiecte Evaluarea Națională 2020. Profesoară de română: ”Subiectele nu au fost deloc dificile.” Cum se rezolvau VIDEO

0

Cristina Tunegaru, profesoară de limba română, spune că subiectele primite de elevi la proba de Limba și literatura română a examenului de Evaluare Națională 2020 nu au fost deloc dificile, fiind ”mai degrabă medii spre ușoare”. Într-un material video, profesoara a explicat cum se rezolvau subiectele.

La proba de Limba și literatura română pe care au susținut-o luni, absolvenții clasei a VIII-a au avut la Subiectul I un text din ”Zborul” de Sorin Titel, cu mai multe cerințe, și de argumentat apartenența textului la genul epic, iar la Subiectul II, un text despre Traian Vuia, publicat pe historia.ro, de asemenea cu mai multe cerințe, și de relatat o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

”Subiectele nu au fost deloc dificile, cred mai degrabă că au fost medii spre ușoare. Sunt câteva exerciții care ar putea pune probleme, mai ales la prima parte, exercițiile pe baza textului, însă, altfel, exercițiile au fost destul de simple, chiar și cele de gramatică, de sintaxă și de morfologie.

La prima parte li s-a cerut copiilor să argumenteze că textul aparține unui gen epic, e un subiect pe care ei îl rezolvă încă din clasa a V-a și știu ce înseamnă textul epic. Sunt convinsă că n-au avut dificultăți aici.

Au fost câteva exerciții, spuneam, la prima parte care ar fi putut să-i pună întrucâtva în dificultate, exercițiul care cere să transcrie cuvinte cu diftong sau exercițiul care cere să arate cum s-au format două cuvinte din text”, a spus Cristina Tunegaru la Digi 24.

Întrebată cum au fost subiectele comparativ cu anii trecuți, profesoara a arătat că ”de obicei, diferența între subiecte elevii o fac la nivelul textului literar”: ”Textul de anul acesta a fost mai ușor de înțeles, a fost mult mai accesibil. În anii trecuți au fost texte lirice mult mai dificile, peste capacitatea de lectură și de înțelegere a unui copil obișnuit de clasa a VIII-a. Anul acesta, a fost adecvat vârstei și ușor de înțeles, textul nu a pus probleme.”

Rezolvarea subiectelor la Română, Evaluarea Națională 2020

Profesoara Cristina Tunegaru a explicat, în cadrul unui material video, cum se rezolvau corect subiectele la limba română pe care elevii le-au primit la prima probă a Evaluării Naționale:

Citește și: Evaluarea Națională 2020. Subiectele la Limba şi literatura română: Ce au avut de rezolvat elevii UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.