Alexandru Rafila: Dacă nu există măști de unică folosință, o soluție pentru elevi ar fi măștile textile. E bine să ne gândim și la această variantă

0

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că, în cazul în care nu vor putea fi asigurate măști de protecție de unică folosință pentru elevii care se întorc la școală săptămâna viitoare, o soluție ar putea fi folosirea măștilor textile. ”Chiar dacă nu au un grad de blocare a particulelor la fel de mare, oferă o protecție convenabilă și este bine să ne gândim și la această variantă”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24

Declarațiile vin în contextul în care Ministerul Educației și Cercetării a reluat luni, cu o săptămână înainte de redeschiderea școlilor, procedura privind achiziția de măști pentru elevii și profesorii care vor reveni la cursuri în perioada 2-12 iunie.

”Chiar dacă nu există disponibilitatea unor măști de unică folosință, cred că s-ar putea găsi o soluție măcar cu măști textile. (…) Trebuie folosită masca, dar dacă nu există măști de unică folosință, cred că este o soluție cu măști textile care pot fi confecționate într-un timp relativ scurt. Dacă ne uităm la ordinul referitor la utilizarea măștilor în școli, acolo se și precizează: la copiii cu vârsta mai mare de 5 ani există recomandarea utilizării măștilor textile.

Măștile textile sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și, chiar dacă nu au un grad de blocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale, oferă o protecție convenabilă mai ales în pauze sau când copiii se mișcă foarte intens și e bine să ne gândim și la această variantă”, a spus Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS.

Citește și: Vor ajunge măștile în școli până săptămâna viitoare? Luminița Barcari: ”Cred că ne vom achita de aceste obligații, iar măștile vor fi în școli”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.