Soluții găsite de profesori pentru a desfășura ”școala de acasă” în perioada stării de urgență: Metoda ”magazinul”

0

Acolo unde elevii nu au acces la internet și dispozitivele necesare pentru a participa la școala online, cadrele didactice au căutat soluții pentru a continua lecțiile pe perioada stării de urgență. Una dintre ele este metoda ”magazinul”, transmite Europa Liberă: profesorii lasă fișele de lucru la un magazin, de unde sunt ridicate de un părinte, iar temele rezolvate sunt predate din nou la magazin.

Sursa citată relatează că metoda „magazinul” pentru continuarea învățării în perioada stării de urgență a fost folosită de cadrele didactice mai ales în zonele unde copiii nu au avut posibilitatea de a participa la cursurile online. Metoda reprezintă o improvizație a cadrelor didactice. Profesorii susțin că au fost lăsați să se descurce cum pot odată cu trecerea la școala pe net, în condițiile în care nu au existat nici mijloacele necesare desfășurării orelor online, dar nici o strategie clară din partea structurilor de conducere din educație.

„Metoda magazinul este folosită în județul Olt, dar și în alte zone din țară. Unui profesor care nu face ore online i-a venit ideea să ducă fișele de lucru la magazinul din localitate și acolo vin părinții să ridice tema pentru copii. A doua zi vin și lasă tema tot la magazin, de unde o ia profesorul”, a explicat pentru Europa Liberă un cadru didactic.

Potrivit cadrelor didactice din județul Olt, măsura a fost încurajată de un inspector zonal pentru a fi folosită de profesori dacă nu pot preda online.

Metoda a fost confirmată și de Marin Manolescu, profesor universitar la Departamentul de Formare a Profesorilor de la Universitatea București. „Îmi spunea o învățătoare de lângă București că face fișe de lucru pentru elevi, le duce la magazin în plic pentru elev, vine mama să ia pâinea și ia plicul cu aplicații pentru elevi. A doua zi, mama duce plicul la magazin”, a povestit profesorul Manolescu, într-o discuție pe Facebook despre motivația profesorilor și predarea în perioada pandemiei de coronavirus.

Articolul integral pe romania.europalibera.org

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.