VreauLa – o platformă gratuită cu teste și simulări online pentru elevii de liceu care se pregătesc pentru admiterea la facultate

0

Elevii de liceu se pot pregăti online pentru admiterea la facultate pe platforma ”VreauLa” care oferă gratuit exerciții grilă și simulări de admitere. Platforma a fost dezvoltată de doi studenți și, deocamdată, se adresează celor care se pregătesc pentru admiterea la Politehnică, însă va fi extinsă și pentru alte specializări, precum Medicină sau Drept.

Platforma educațională “VreauLa ” a fost lansată marți, 7 aprilie, și la acest moment conține peste 2.300 de grile unice cu răspuns imediat la exerciții de matematică, fizică și informatică, dar și simulări de admitere pentru Politehnică, se arată într-un comunicat de presă al inițiatorilor.

Platforma a fost dezvoltată de Mihai Pirvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II, care și-au propus astfel să le ofere liceenilor posibilitatea să se pregătească virtual pentru examenul de admitere, într-un mod interactiv.

“Inițial ne-am propus să lansăm platforma în următorul an universitar, însă situația actuală în care școlile sunt închise și nu se mai organizează simulări de admitere la facultate, ne-a motivat să grăbim dezvoltarea și să venim în ajutorul liceenilor care își doresc sa continue pregătirea pentru facultate”, a spus Codruț Lemeni, co-fondator.

Pentru moment, utilizatorii se pot pregăti pentru admiterea la Politehnică, urmând ca, în perioada următoare, platforma să se extindă și la alte specializări precum Medicină și Drept.

”Pe platformă vor fi adăugate peste alte 150 de seturi de exerciții, în prezent aflate în faza de verificare. Cele disponibile momentan au fost elaborate pornind de la tipurile de exerciții din grilele de admitere din anii precedenți din cadrul facultăților politehnice. Echipa este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi de la alte facultăți, pentru a crește lista de materii disponibile online”, se mai menționează în comunicat.

Peste 500 de liceeni s-au înscris în ultimele 3 săptămâni pe varianta beta a platformei. Toți cei interesați pot să se înregistreze gratuit pe: https://vreaula.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here