Admitere facultate 2020. Peste 3.300 de candidați s-au înscris pentru admiterea la UMF ”Carol Davila”. Examenul va avea loc la Romexpo

0
Foto: umfcd.ro

ADMITERE MEDICINĂ 2020. 3.326 de candidaţi, dintre care 28 absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat și 46 de olimpici naţionali şi internaţionali, s-au înscris pentru admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală. Concursul va avea loc duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 09:00, în mai multe locaţii din Centrul Expoziţional Romexpo.

Cu excepţia celor 46 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, candidații vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă scoase la concurs, informează UMF, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

Locurile scoase la concurs pentru admiterea în anul universitar 2020-2021:

  • la specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu): 660 de locuri finanţate de la buget şi 150 de locuri cu taxă.
  • la specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu): 180 de locuri finanţate de la buget şi 100 de locuri cu taxă.
  • la Facultatea de Farmacie (300 de credite pentru 5 ani de studiu): 150 de locuri finanţate de la buget şi 20 de locuri cu taxă.
  • la FMAM, pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite): 95 de locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă; pentru alte specializări FMAM (3 ani de studiu şi 180 de credite): 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

„Din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, asistăm anul acesta la o creştere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenţi faţă de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenţilor de liceu faţă de profesia de medic şi cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condiţiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătăţii prin care statutul de medic va fi foarte bine poziţionat în ierarhia socio-profesională şi superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, a declarat Prof.Dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

2.246 candidaţi la Facultatea de Medicină 

Conform UMF, pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020-2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Reguli privind organizarea examenului de admitere

Examenul de admitere de anul acesta va avea loc Centrul Expoziţional Romexpo (pavilioanele B1, B2, C1 şi C2). „Alegerea Centrului Expoziţional Romexpo pentru desfăşurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opţiune, spaţiile de aici, de peste 10.000 de metri pătraţi, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaţilor condiţii optime pentru a susţine examenul, cea de-a doua variantă a locaţiei pe care am analizat-o, Arena Naţională, putând să genereze un disconfort termic concurenţilor, temperaturile acestui sfârşit de lună anunţându-se extrem de ridicate chiar şi pentru ore matinale”, a precizat rectorul Universității.

Conform UMF, la examenul de admitere vor fi respectate ”cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi bineînţeles distanţarea socială de minim 1,5 metri între candidaţi„.

Înscrierea candidaţilor şi depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2020 s-a efectuat , anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la adresa web www.adm.umfcd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.