Tablete conectate la internet, donate de Universitatea de Științe Agronomice din București liceenilor din comunități dezavantajate

0
Foto: pixabay.com

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, va dona liceenilor din comunități dezavantajate tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de către USAMV pentru 24 de luni. Universitatea s-a alăturat astfel demersului Ministerului Educației și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ.

Ministerul Educației și Cercetării precizează într-un comunicat de presă că, în cadrul acestui parteneriat, va identifica împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București liceele în care susținerea învățării la distanță este necesară. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.

”Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioadă de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, cu scopul de a se asigura o pregătire online eficientă a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești”, informează MEC.

„Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

„Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansate de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here