Ministerul Educației modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare. Precizări privind programul de lucru al angajaților din școli

0

Ministerul Educației a transmis o notă inspectoratelor școlare în care anunță că modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare. MEC informează că, după reluarea cursurilor, va transmite noi calendare pentru activitățile ce ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 11-22 martie. Ministerul face precizări și în ceea ce privește programul de lucru în unitățile de învățământ, în contextul în care sindicatele au reclamat că, în multe județe, profesorii și angajații sunt chemați la școală. 

Având în vedere decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de evoluția situației, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare, care implică activitatea din învățământul preuniversitar. După reluarea cursurilor, se vor transmite noi calendare specifice tuturor activităților care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă”, se arată în nota transmisă inspectoratelor.

Urmează să fie astfel modificate calendarele privind gradația de merit și mișcarea de personal. ”Odată cu suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ până în data de 22 martie, cu posibilitatea prelungirii, odată cu decalarea simulărilor naționale și a altor activități care implicau prezența elevilor, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare care presupun prezența mai multor persoane în același loc. 

Un exemplu – conform metodologiei privind gradația de merit – în această perioadă urmau să aibă loc consilii profesorale/ consilii de admistrație în cadrul cărora să se analizeze dosarele depuse. Recomand tuturor directorilor să limiteze la maximum activitatea în unitățile de învățământ, angajații putând lucra și de la domiciliu“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“, pentru HotNews.

În nota transmisă inspectoratelor, MEC face referire și la programul de lucru al angajaților din învățământ, după ce sindicatele au cerut ministerului să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații la școală. Răspunsul ministerului:

”Programul de lucru în cadrul inspectoratelor școlare, caselor corpului didactic și unităților de învățământ se realizează în acord cu prevederile articolului 9 din Hotărârea nr.6/9.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a coronavirusului, care stipulează că instituțiile publice analizează și pot dispune, în măsura posibilităților, desfășurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal, cu respectarea dispozițiilor art. 108 -110 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Pe de altă parte, MEC reia recomandările de reducere a interacțiunii cu publicul, depunerea petițiilor online, sistarea audiențelor și comunicarea permanentă a cadrelor didactice cu elevii prin intermediul activităților organizate online.


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.