Consiliul Local sector 1 nu a aprobat achiziţionarea unui imobil pentru Școala ”Herăstrău” unde se învață în trei schimburi

0
Foto: scoala12bucuresti.ro

Consiliul Local sector 1 nu a aprobat achiziţionarea unui imobil cu peste 1,4 milioane de euro pentru a fi dat în folosinţă Şcolii Gimnaziale „Herăstrău”, în şedinţa de vineri nefiind întrunite suficiente voturi pentru ca acest proiect să fie adoptat, transmite Agerpres.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru AGERPRES, că prin achiziţionarea acestui imobil se putea degreva aglomeraţia din Şcoala „Herăstrău”, unde copiii învaţă în trei schimburi.

„Cu acel imobil reuşeam să existe copiii doar în două schimburi la şcoală, dar o parte dintre consilieri USR şi PNL nu au votat, ne trebuiau într-adevăr două treimi, şi nu am putut pune la dispoziţia şcolii acel imobil”, a adăugat Tudorache.

Proiectul de hotărâre prevede că se aprobă achiziţionarea de către Consiliul Local sector 1, prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice (AUIPUSP) sector 1, a imobilului situat în municipiul Bucureşti, Intrarea Poiana nr. 5-7, sector 1 format din teren intravilan în suprafaţă de 444 metri pătraţi şi construcţia edificată pe acesta, respectiv C1 cu regim de înălţime D+P+1E, având o suprafaţă construită la sol de 206 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 622 metri pătraţi.

În referatul de aprobare a proiectului se arată că, din 2014 până în prezent, atât conducerea Şcolii Gimnaziale „Herăstrău”, cât şi unii părinţi ai elevilor înscrişi la această unitate de învăţământ au făcut mai multe sesizări către Primăria Sectorului 1, invocând supraaglomerarea sălilor de clasă, ceea ce impietează asupra procesului de învăţământ.

În schimb, consilierii locali ai sectorului 1 au adoptat un proiect prin care sunt alocate 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Potrivit lui Dan Tudorache, consilierii PNL şi USR nu au votat proiectul, însă acesta a trecut cu voturile celor de la PSD, UNPR, PMP şi ALDE. Clotilde Armand, candidat al USR la Primăria sectorului 1, a acuzat că alături de consilierii PSD au votat și cei ai PNL.

Pe 21 februarie, primarul sectorului 1 anunța că au fost încheiate negocierile pentru achiziționarea unei clădiri în vederea extinderii Școlii Gimnaziale nr. 12 (Herăstrău). Totodată, Dan Tudorache anunța realizarea unor construcții modulare la Școala 179.

”Luni, 24.02.2020, predăm constructorului amplasamentul pentru șantierul de la Școala Gimnazială nr. 179. Lucrările de extindere de aici vor fi finalizate până la sfârșitul lunii mai.LE: Predarea amplasamentului de la Școala 179 este întârziată de obținerea autorizației de construire de la PMB. Revin cu precizări imediat ce se rezolvă această problemă birocratică. Mulțumesc pentru înțelegere”, scria Tudorache pe Facebook.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.