Peste 50 de unități de învățământ din țară au cursurile suspendate parțial din cauza gripei. Două sunt închise integral

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației a informat, miercuri, că 54 de unități de învățământ din întreaga țară și-au suspendat parțial cursurile din cauza gripei (cursuri suspendate la anumite clase), cele mai multe fiind în București. Alte două unități de învățământ – una din județul Sibiu și o alta din Ilfov – sunt închise integral.

UPDATE Cursurile la şcoala din comuna Beidaud, județul Tulcea, au fost suspendate până vineri, după ce mai mulţi copii au acuzat stări de rău în urma acțiunii de dezinsecţie şi dezinfecţie efectuate în școală, relatează Agerpres.

UPDATE Cursurile vor fi suspendate două zile la o şcoală din municipiul Câmpulung Muscel, din cauza gripei. „Având în vedere situaţia îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute/gripă şi a efectivelor de elevi absenţi în perioada 27-29 ianuarie 2020, Şcoala Gimnazială ‘Nanu Muscel’ din Câmpulung, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, a decis suspendarea cursurilor în zilele de 30-31 ianuarie 2020″, se precizează într-un comunicat al ISJ Argeș.

Conform unei note transmise de Ministerul Educației și Cercetării, miercuri, 29 ianuarie, situația centralizată la nivel național arată în felul următor:

  • În București sunt 47 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Brăila este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Sibiu sunt o unitate de învățământ închisă integral
  • În județul Suceava sunt 2 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Tulcea este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Călărași este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Giurgiu este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Ilfov este o unitate de învățământ închisă partial și o unitate de învățământ închisă integral.

MEC precizează că 3.708 elevi sunt afectați (a nu se înțelege bolnavi) de suspendarea cursurilor din aceste unități de învățământ.

Situația în școlile bucureștene

În Capitală, cursurile sunt suspendate parțial în 47 de unități de învățământ. Potrivit reprezentanților ISMB, nicio unitate de învățământ nu este închisă integral.

”Cursurile sunt parţial suspendate în 47 de unităţi, începând cu ziua de luni din această săptămână. Dintre acestea, azi (n.r. – miercuri) au primit aprobare pentru suspendare 26 de şcoli. Media de cazuri identificate la grupele unde s-a dispus suspendarea este de 3-4 situaţii’‘, precizează IŞMB.

Primarul general, Gabriela Firea, spune că, la nivelul cabinetelor de medicină şcolară din Capitală, au fost raportate 1.905 cazuri de gripă sezonieră, dar că pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, instituţie din subordinea Guvernului, figurează doar 92 de cazuri de gripă în Bucureşti. Dintre acestea, scrie Agerpres, 256 s-au înregistrat în sectorul 1; 234 – în sectorul 2; 349 – în sectorul 3; 240 – în sectorul 4; 333 – în sectorul 5; 493 – în sectorul 6.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.