Ministrul Finanțelor: Informația că a fost tăiat bugetul Ministerului Educației este falsă. Acesta este cu un miliard mai mare

0
Foto: gov.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, marți, că este falsă informația potrivit căreia a fost tăiat bugetul pentru Educație. Ministrul a precizat că suma alocată Ministerului Educației pentru 2020 este cu un miliard de lei mai mare, comparativ cu anul în curs, scrie Mediafax.

UPDATE Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că bugetele pentru Ministerul Sănătății și Ministerul Educației nu scad, ci dimpotrivă, cresc. „Nu scad bugetele nici la Educație, nici la Sănătate. Dacă cineva era curios a se uita de exemplu la Ministerul Sănătății, la redistribuirea banilor între Ministerul Sănătății și CNAS, acolo a trebuit să punem în plus 3 miliarde de lei. Știți foarte bine că sunt cheltuieli și cu salarii și cu concediile medicale și a trebuit să acordăm acest lucru, dar bugetul Sănătății și al CNAS crește cu 100 de milioane de lei față de anul trecut. La Educație, la fel, crește de la 32 de miliarde, la 32,8 de miliarde. Deci nu există scăderi nici la Educație nici la Sănătate, asta în condițiile în care am moștenit o economie și un buget într-o situație dificilă”, a precizat Florin Cîțu, miercuri, după ședința de Guvern.

„Voi urmări lunar la fiecare minister care va fi execuţia, în funcţie de execuţia bugetară vom vedea şi rectificarea bugetară. Şi că tot suntem la bani, am văzut că iarăși există în spaţiul public o informaţie despre Ministerul Educaţiei. Știre falsă (…) că şi acolo ar fi fost tăiat bugetul. La Ministerul Educaţiei, bugetul, anul acesta, este cu un miliard mai mare. (…) Şi cel cu cercetarea, pentru că acum, ştiţi, Ministerul Educaţiei este împreună cu cercetarea, şi acel buget creşte. Nu există, la educaţie şi la sănătate nu sunt bugete mai mici (…) Educația, sănătatea nu primesc mai puțin bani, primesc mai mulți bani”, a afirmat Florin Cîţu, marți, la Digi 24.

Ministrul Educației Monica Anisie a afirmat, marți, că instituția a primit mai puțini bani pentru investiții de la buget, dar că lucrurile trebuie privite integrat și că prioritățile sale rămân în aceste condiții cele pe care și le-a asumat încă de la începutul mandatului.

Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2020 este de 32,8 miliarde de lei, mai mare cu 2,5% față de execuția din 2019 (29,4 miliarde de lei).

Citește și: Ce spune Monica Anisie despre bugetul MEC pe 2020. Premierul: Nu l-aș califica ”buget mai mic la Educație”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.