Mesajul primit de Monica Anisie din partea unei mame: ”Asta ar trebui învățați copiii noștri, nu să facă apologia semivocalelor”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, îi invită pe părinți, profesori și elevi să trimită propuneri și sugestii pentru noile manuale de clasa a VIII-a. Ministrul redă, într-o postare, mesajul unei mame care spune că elevii trebuie învățați ”să scrie corect, să povestească frumos, să scrie lizibil, să scrie o compunere pe o temă dată, să extragă idei dintr-un text, nu să facă apologia semivocalelor, să analizeze morfologic și sintactic „i”-ul din „și-i spuse”, nu să explice diferența dintre o locuțiune și o non-locuțiune verbală”.

”Aștept, cu drag, pe pagina de facebook, propuneri și sugestii care să contribuie la calitatea conținutului manualelor pe care copiii dumneavoastră le parcurg, care să îi apropie mai mult de situații reale de viață.

Miercuri, 11 decembrie, i-am invitat pe reprezentanții editurilor, asociațiilor de edituri și ai altor potențiali ofertanți, pentru o discuție pe marginea manualelor de clasa a VIII-a, de anul viitor. Sugestiile dumneavoastră vor ajunge și la ei”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

Postarea integrală a ministrului Educației:

”Dragi părinți, profesori și elevi,

M-ar ajuta opiniile dumneavoastră pentru noile manuale de clasa a VIII-a, din anul școlar 2020-2021, dar nu numai.

Vreau să punem la toamnă pe banca elevilor cele mai potrivite și corecte manuale, cu cele mai bune conținuturi, pentru copiii noștri.

În ultimele zile, am primit nenumărate opinii, propuneri, încurajări, dar și reproșuri, cu privire la conținutul manualelor de gimnaziu.

Redau un fragment dintr-un mesaj consistent primit de la doamna Claudia G., profesor, psihopedagog și mamă a unui copil din clasa a VII-a:

„Accent pe scrierea corectă. Constat, că citesc mult pe pagina dumneavoastră de fb, că mulți nu știu să scrie „copii” și „copiii”. Alții, destui, au probleme cu cratimele.

Asta ar trebui învățați copiii noștri, să scrie corect, să povestească frumos, să scrie lizibil, să scrie o compunere pe o temă dată, să extragă idei dintr-un text, nu să faca apologia semivocalelor, să analizeze morfologic și sintactic „i”-ul din „și-i spuse”, nu să explice diferența dintre o locuțiune și o non-locuțiune verbală!

(…) Vă rog să faceți exact cum ați spus, copilul să fie în centrul actului educativ și să nu i se dea mai mult decât poate procesa”.

Sunt opinii care trebuie ascultate, împărtășite și valorificate, în foarte multe cazuri.

Aștept, cu drag, pe pagina de facebook, propuneri și sugestii care să contribuie la calitatea conținutului manualelor pe care copiii dumneavoastră le parcurg, care să îi apropie mai mult de situații reale de viață.

Miercuri, 11 decembrie, i-am invitat pe reprezentanții editurilor, asociațiilor de edituri și ai altor potențiali ofertanți, pentru o discuție pe marginea manualelor de clasa a VIII-a, de anul viitor. Sugestiile dumneavoastră vor ajunge și la ei.

Am încredere că dialogul cu Dumneavoastră, transparența și implicarea tuturor celor cu bună-credință vor clarifica multe lucruri și vor rezulta #faptebune pentru elevii noștri.”

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a invitat, miercuri, 11 decembrie 2019, ora 14:00, toți reprezentanții editurilor/asociațiilor de edituri, potențiali ofertanți în cadrul licitației lansată recent de minister, a anunțat, sâmbătă, MEC, într-un comunicat de presă.

”Întâlnirea se va desfășura în baza principiului transparenței și cooperării și urmărește stabilirea unui cadru de dialog în vederea atingerii dezideratului de a asigura manualele pe băncile elevilor la începutul anului școlar 2020-2021.

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării a lansat joi, 5 decembrie, procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021”, precizează sursa citată.

Citește și: Ministerul Educaţiei a lansat procedurile de licitaţie pentru manualele şcolare de clasa a VIII-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.