Bilanțul realizat de USR la aproape o lună de la instalarea noului ministru al Educației, Monica Anisie

0
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

USR a realizat un bilanț la aproape o lună de la preluarea șefiei Ministerului Educației de către Monica Anisie, criticând numirea consilierilor personali Bogdan Steriopol și Claudiu Săftoiu, dar și păstrarea secretarilor de stat Gigel Paraschiv și Irina Elisabeta Kovacs. USR cere ”depolitizarea Educației” și contestă totodată tăierea a peste 2 miliarde de lei din bugetul ministerului la rectificarea bugetară.

Uniunea Salvați România a transmis, vineri, într-o postare pe Facebook, că a realizat un „bilanț la aproape o lună de la preluarea șefiei Ministerului Educației Naționale” și cere guvernanților să „depolitizeze Educația”, relatează Mediafax.

„Fără pile de partid, doar oameni integri și profesioniști”, a întărit USR.

Partidul a enumerat greșelile sesizate în activitatea ministerului:

”- 2,08 miliarde lei tăiate la rectificare, deși ministrul Monica Anisie spunea că ar avea nevoie de 10 miliarde în plus pentru a «mișca» lucrurile în Educație.

– numirea drept consilier personal al ministrului a lui Bogdan Steriopol, fost impresar și jurnalist sportiv, concediat de la un cotidian sportiv pentru că ar fi încălcat etica jurnalistică, masterand la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a SRI

– numirea drept consilier personal al ministrului a lui Claudiu Săftoiu, membru PNL, fost consilier prezidențial și director al Serviciului de Informații Externe, demisionar după ce a explicat unei comisii parlamentare de anchetă cum interceptează SIE telefoanele unor cetățeni străini pe teritoriul României.

– păstrarea ca secretar de stat a lui Gigel Paraschiv, numit în mai 2012 de Victor Ponta, susținut de Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu, aflat în centrul unui scandal după ce a demis ilegal 13 inspectori școlari pentru a numi apropiați ai PSD în funcții.

– păstrarea în funcția de secretar de stat a Irinei Elisabeta Kovacs, fost candidat UDMR pentru Senat în 2008, 2012 și 2016, numită în Ministerul Educației Naționale de Sorin Grindeanu și implicată în scandalul ordonanței de urgență privind predarea orelor de română la clasele în limba minorităților naționale.”

Și președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că ar fi normal ca ministrul Educației Naționale să facă o radiografie a situației din minister pentru a se vedea de ce nu a fost cheltuită suma de două miliarde de lei, tăiată prin rectificarea bugetară.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.