Monica Anisie, ministrul Educației, prima reacție după depunerea jurământului: ”Am sentimentul unui început de drum dificil”

5

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a scris, luni seară, după depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, un mesaj pe Facebook, în care arată că are ”sentimentul unui început de drum dificil”, unul ”provocator și plin de responsabilități”. ”Singurul reper care mă va călăuzi va fi o situație mai bună pentru elevi și studenți, oferindu-le cel mai bun sistem de educație, la ei acasă”, spune noul ministru al Educației. Marți, în prima zi de mandat, Monica Anisie a făcut o scurtă declarație la sediul Ministerului Educației.

”În această seară, am depus jurământul, la Palatul Cotroceni, pentru portofoliul Ministerului Educației și Cercetării. Am sentimentul unui început de drum dificil, dar atât de provocator și plin de responsabilități, într-un domeniu care reprezintă însăși viața mea – educația și instruirea copiilor și tinerilor. Sunt conștientă că misiunea pe care o am de îndeplinit îmi va marca atât cariera, cât și reputația! Voi lupta să le apăr, pe amândouă!

Singurul reper care mă va călăuzi va fi o situație mai bună pentru elevi și studenți, oferindu-le cel mai bun sistem de educație, la ei acasă! Îmi doresc o infrastructură modernă de cercetare, menită să valorifice imensele resurse de inteligență ale națiunii române. Acesta este crezul meu, pentru care am depus jurământul, cu mâna pe Biblie”, a scris Monica Anisie, luni seară, pe rețeaua de socializare.

Prima zi la Ministerul Educației

În prima zi de mandat ca ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie s-a întâlnit, marți, cu secretarii de stat din Ministerul Educației, precum și cu fostul ministru al Cercetării. ”Acest mandat îl dedic tinerilor, elevilor și studenților”, a fost prima declarație făcută de Monica Anisie, la sediul MEN.

„Elevii deja mi-au scris mii de mesaje, sunt înnebuniţi şi părinţii, voi vedea cum voi împărţi lucrurile”, a mai spus ministrul, citat de Digi24, întrebat cum va împăca munca de la catedră cu activitatea la minister.

Foto: facebook.com/ Ministerul Educației

După adoptarea ordonanței de urgență de funcționare a guvernului Orban, ministrul Educației și Cercetării va proceda la predarea/primirea gestiunii administrative, precum și a proiectelor pe care ministerul le derulează, informează MEN.

De asemenea, precizează MEN, Monica Anisie se va concentra, în următoarele zile, și pe aprobarea de către Guvern a Hotărârii de organizare și funcționare a Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie are 46 de ani și este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București. A fost consilier la Palatul Cotroceni, secretar de stat în Ministerul Educației, în timpul Guvernului Cioloș și este preşedinte al PNL Sector 2.

La audierea din comisiile parlamentare, unde a primit aviz favorabil, Monica Anisie anunța mai multe măsuri în educație, între care ”reducerea numărului imens de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic”. Totodată, ministrul desemnat promitea ”stabilitate și predictibilitate” în sistemul de educație românesc.

Citește și:

5 COMENTARII

  1. Luati masura sa nu mai desfintati scolile speciale dupa inceperea anului scolar si demiterea directorilor cu concurs. Sunt copii cu dizabilitati carora li se incalca drepturile .Rata abandonului scolar este de 50% in aceste conditii de haos create in aceasta scoala.

  2. Da. Sa. i felucitam pe puturosii de elevi pt ca nu învață.. Si sa scoatem din programă orele de matematică fizică chimie.. Pe telefon sa învețe Facebook.. Da da..

  3. Da,să dispară și orele de istorie că n avem nevoie de exemple precum ,Ștefan cel Mare Brâncoveanu, I.Maniu.
    Să i ,,înțelegem” pe doar pe cei care ne conduc acum copleșiți de ,,greaua moștenire”

  4. Și mai schimbați și inspectorii școlari gen sector 4 București, care împovărează mult mai mult decât prevede legea, cadrul didactic. Gen conspecte, referate, toate pdfurile folosite în Nnn an școlari… etc… inspecții și asistente pentru *acte, cât cuprinde, sa fie norma d-nei Tomescu MAREEEE, neluand în calcul performanta la clasa, ca doar nu e important copilul!!!
    Și presiune la adresa directorilor cât cuprinde!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here