Școala reinventată: Spații viu colorate, centru de robotică și catalog electronic, la un colegiu din Pașcani FOTO

1
Sursa foto: facebook.com/ Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” Pașcani

Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani este una dintre școlile din România unde se fac pași vizibili către o reinventare a spațiilor și transformarea acesteia într-o școală modernă. O plimbare virtuală prin colegiu scoate la iveală holuri viu colorate, clase reamenajate și dotate cu mobilier nou, dar și un centru de robotică pentru elevii pasionați de tehnologie. În plus, din acest an școlar, la colegiul din Pașcani există catalog electronic.

La Colegiul Tehnic ”Unirea” din Pașcani au fost făcute, în timpul vacanței de vară, ample lucrări de modernizare. Conform bittv.info, în corpul principal de clădire, holurile de la parter și unul dintre etaje au fost schimbate și intens colorate, iar mobilierul din patru clase a fost înlocuit. De asemenea, a fost amenajat un centru de robotică, dotat, din bani europeni, cu imprimantă 3D, kituri pentru roboți, videoproiector și calculatoare de ultimă generație.

”Un proiect pe care mi l-am dorit de foarte mult timp pentru elevii școlii noastre este construirea unui centru de robotică, pentru copiii pasionați de inteligența artificială, de construirea de roboți. În această vacanță, am reușit să-l construim de la zero: l-am dotat cu imprimantă 3D, absolut toate echipamentele din centru sunt finanțate prin proiecte europene, videoproiectoare, calculatoare de ultimă generație pentru programare, pentru că roboții se fac prin programare, prin algoritm, kituri pentru roboți. (…) Probabil că noi vom fi o pată de culoare în competițiile naționale de robotică, pentru că, din ceea ce știm, doar liceele de informatică și marele colegii naționale participă și au această activitate privind robotica”, a declarat Daniela Orășanu, directorul Colegiului Tehnic ”Unirea”, pentru newspascani.com

Un altă noutate în cadrul școlii este catalogul electronic. Este vorba despre o platformă electronică, la care au acces și părinții care pot vedea notele și absențele elevilor în timp real. În plus, platforma conține și o bibliotecă virtuală cu peste 100 de cărți în format digital, atât din programa școlară, cât și alte lecturi recomandate. Plata taxei de utilizare a acestei platforme a fost achitată din fondurile Asociației de Părinți de la Colegiul ”Unirea”, a precizat directorul școlii.

”Presupune notarea în timp real, profesorul o poate face de pe telefonul smart chiar în clasă, funcționează exact ca un e-mail, se pot trimite și primi documente, sunt prezentate ofertele școlare, astfel ca familia să cunoască ce oferă. (…) Mai există o secțiune pe platformă privind consilierea profesională în carieră – admiterea la facultate, cu oferte din țară și din străinătate”, a explicat Daniela Orășanu, pentru newspascani.com.

Iată câteva imagini cu spațiile nou amenajate din cadrul Colegiului din Pașcani: 

Foto: facebook.com/ Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” Pașcani

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.