Un deputat PNL cere demisia ministrului Educației: ”Declarația despre cazul Alexandra este absolut revoltătoare și inacceptabilă”

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro

Deputatul PNL Mara Mareș îi cere ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să își dea demisia după ce a declarat, într-o emisiune televizată, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină străină, în contextul cazului de la Caracal, relatează Mediafax.

Declarația Ecaterinei Andronescu care a spus, în contextul discuției despre cazul Alexandra că «am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină» este absolut revoltătoare și inacceptabilă pentru un ministru al Educației. Această afirmație este similară cu declarații de tipul «avea fusta prea scurtă», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcție pentru această afirmație rușinoasă pentru orice cetățean, dar mai ales pentru un ministru al Educației dintr-o țară europeană”, a transmis Mara Mareș, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul liberal a afirmat că ministrul Educației trebuia să vină cu o soluție în privința transportului rural.

”Mă așteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii și tinerii fac autostopul în România din cauza PSD și a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul județean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localitățile dintr-un județ și pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligați să facă autostopul și să meargă «la ocazie»”, a adăugat Mareș.

Liberala a criticat lipsa de acțiune a membrilor Guvernului și abordarea politicianistă a evenimentelor de la Caracal.

Declarațiile Marei Mareș vin în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.

Citește și: Ecaterina Andronescu, într-o discuție despre cazul Caracal: ”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc în nicio mașină străină”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.