Studenții cu vârsta până în 35 ani vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar

0

Studenții de până în 35 de ani, încadrați la forma de învăţământ cu frecvenţă, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern, după ce la Ministerul Educației au avut loc, miercuri, discuții cu ministrul Ecaterina Andronescu, relatează Mediafax.

“Concluzia trasată în urma discutării acestui subiect, a fost limitarea gratuității la transportul feroviar pe criteriul vârstei, iar plafonul stabilit va fi cel din Legea Tineretului. Astfel, studenţii de până la 35 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern”, se arată în comunicatul de presă, remis de Uniunea Studenților din România.

“Nu considerăm oportună marginalizarea studenților de peste 35 de ani, având în vedere faptul că România se află pe un loc codaș din punct de vedere al numărului acestora și că impactul bugetar pentru a-i sprijini nu ar fi unul semnificativ”, precizează sursa citată.

Președintele Uniunii Studenților din România, George Uzun, a precizat, prin intermediul comunicatului, că trebuie găsită o soluție și pentru studenții de peste 35 de ani, aceștia putând fi susținuți “măcar cu o reducere de 50%”.

„Ne bucurăm că majoritatea studenților vor beneficia în continuare de această facilitate, însă sperăm că vom găsi o cale de a-i sprijini și pe studenții de peste 35 de ani. Trebuie să ținem cont că deși suntem liderii unei generații, reprezentăm interesele tuturor studenților din România. Considerăm că aceștia merită susținuți măcar cu o reducere de 50% și vom face demersuri în acest sens”, spune președintele Uniunii Studenților din România.

Reprezentanții studenților au precizat și faptul că, “pentru a tranșa subiectul privind achiziționarea și anularea online a biletelor de tren”, joi, va avea loc o altă întâlnire între reprezentanții federațiilor studențești, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu și ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc.

“Totodată, mâine (joi, n.r) vom milita pentru o uniformizare a acestei limite de vârstă, astfel încât acest principiu să se aplice și la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani. Apreciem deschiderea la dialog a reprezentanților Guvernului și sperăm să ne asumăm împreună educația ca proiect de țară și să sprijinim comunitatea studențească astfel încât să punem bazele unei societăți educate!” , a conchis președintele Uniunii Studenților din România, George Uzun, prin intermediul comunicatului.

Citește și: Teodorovici vrea transport gratuit cu trenul doar pentru studenții fără restanţe. Întâlnire la Guvern cu liderii ANOSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.