Rezultate Evaluarea Națională 2019. ISMB: Capitala, pe locul al treilea la Evaluarea Naţională

0
Foto: Ziare.com

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 București. Capitala se află pe poziţia a treia în urma rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională, cu 84,94% candidaţi care au luat medii mai mari sau egale cu 5, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Pe primele două locuri se află judeţele Brăila – 87,6% dintre elevi obţinând note peste sau egale cu 5 şi Cluj cu 87,4%. Municipiul Bucureşti este urmat de judeţul Prahova cu 84%.

La polul opus se află judeţele Giurgiu – cu 53,6%, Teleorman – cu 58% şi Mehedinţi – cu 64,3%.

Primele rezultatele la Evaluare Naţională ale elevilor din Capitală au arătat că aproape 85% dintre cei care au susţinut probele au obţinut medii peste 5. 48 de elevi au obţinut media 10 în Capitală.

La nivel național, 73,12% dintre candidații la Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5, potrivit rezultatelor oficiale, publicate marți de Ministerul Educației. Dintre aceștia, 429 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). 

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la Evaluarea Naţională şi, respectiv, 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor. 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.