Rezultate Evaluarea Națională 2019. În București, peste 2.000 de candidați au luat medii sub 5. Situația pe tranșe de note

0
Foto: pixabay.com

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. În Bucureşti, aproape 85% dintre candidații la Evaluarea Națională (11.684 de candidaţi) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, a informat Inspectoratul Școlar al Municipiului București, potrivit Agerpres. 48 de elevi din Capitală au obținut media 10.

La Evaluarea Naţională 2019 au fost înscriși, în Capitală, 13.930 de candidaţi, dintre aceştia fiind prezenţi 13.757 (98,76%). Conform rezultatelor înainte de contestații, medii sub 5 au luat 2.073 de candidaţi (15,07%), iar un număr de 48 de absolvenţi de gimnaziu au luat media zece, faţă de 55 anul trecut.

În 2018, au luat medii peste cinci sau egale cu cinci 85,30% dintre candidaţii prezenţi.

Mediile la Română și Matematică

”Anul acesta am avut un număr de 13.930 de elevi înscriși pentru Evaluarea Națională și o prezență de 99% la examen. În urma rezultatelor inițiale, pe care astăzi (marți, n.r) le-am afișat în toate unitățile de învățământ, procentul mediilor peste 5 (română și matematică – n.r.) în București este de aproape 85%, mai exact 84,94%. Comparativ cu anul trecut, anul 2018, când am avut puțin peste, mai exact 85,30%. Putem spune că sunt rezultate liniare în cei 2 ani și chiar în ultimii ani. La nivelul municipiului București ne păstrăm cu aproximația de 85% de medii peste 5”, a explicat Liliana Maria Toderiuc, inspector general școlar adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, potrivit Mediafax.

  • La proba de Limba și literatura română, în București, a fost înregistrat un procent de aproape 90% de note mai mari sau egale cu 5 și 140 de note de 10.
  • La Matematică, procentul de note peste 5 este de aproape 79%, 496 fiind note de 10.

Cele mai multe note, între 8 și 9

Am reușit să realizăm și procentele pe tranșe de note. Sunt aproximativ comparabile și între 5 și 6, cam toate sunt în jur de 15-18%. Avem 15% note între 9 și 10. Ca medii de 10, la nivelul municipiului București avem 48 de elevi care au reușit să ia media 10 la examen. Cel mai mare procent, dar cu diferențe nesemnificative între celelalte tranșe de note, este de 22%, cel al elevilor care au obținut medii între 8 și 9. Ne-am uitat și pe procentul de medii mai mari sau egale cu 5 la nivel național și ne situăm pe locul 3, la diferență foarte mică, de două procente, respectiv un procent, față de locurile 1 și 2”, a mai spus Toderiuc.

Din 15.300 de elevi înscriși în Capitală, doar 173 au lipsit la acest examen. De asemenea, nu au fost incidente pe timpul derulării probelor, fiind un singur elev eliminat la examenul de la matematică. În următoarea perioadă, va fi efectuată o analiză pentru a fi identificate motivele pentru care unele școli au înregistrat rezultate slabe.

”Există, desigur, și alte cauze care generează eșecul școlar, unele neimputabile unității de învățământ respective, fiind legate atât de zona geografică în care se găsește unitatea respectivă, în sensul că există, într-adevăr, poziții geografice ale unității de învățământ în zone defavorizate ale Capitalei, unde absenteismul este ridicat și, sigur că, fără a fi prezenți la școală, rezultatele nu au cum să fie dintre cele mai bune. Vom corela prezența la clasă, organizarea ședințelor de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, calitatea procesului educativ care s-a desfășurat pe parcurs și vom încerca să luăm toate măsurile”, a explicat inspectorul general Ioana Mihaela Neacșu.


REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 (înainte de contestații). Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 au fost afișate, marți, în centrele de examen și publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Tot marți, în intervalul orar 14:00-20:00, elevii au putut depune contestații, care vor fi analizate în perioada 26-28 iunie. Sâmbătă, 29 iunie, vor fi afișate rezultatele finale.

Aici puteți citi Anunțul Inspectoratului Școlar al Municipiului București privind vizualizarea lucrărilor scrise

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.