O imagine a prieteniei, la sfârșit de an școlar. Cum și-a surprins învățătoarea Adriana Lefter elevii de clasa I

0
Foto: facebook.com/ Adriana Lefter

Învățătoarea Adriana Lefter de la Școala Gimnazială ”Elena Doamna” din Tecuci și elevii săi de clasa I au marcat finalul de an școlar cu o serbare a Abecedarului. Ziua a fost una a bucuriei, cu povești și cântece, dar și cu o vestimentație specială: copiii și-au pictat literele pe tricouri, iar învățătoarea a purtat o rochie decorată de elevii săi cu cele mai frumoase momente din anul școlar.

Adriana Lefter și-a surprins elevii când au văzut că materialul pe care ei și-au pus amprentele și au desenat a devenit rochia de serbare a învățătoarei lor.

”Rochia este decorată de copii cu desene ce reprezentau cele mai frumoase momente din an: învățarea literelor, a cifrelor, borcanul prieteniei, cuvinte și în partea de jos sunt mânuțele lor colorate. Împreună am realizat și tricourile cu litere pentru serbarea abecedarului și așa mi-a venit ideea. Nu le-am spus inițial ce voi face cu materialul și asta i-a uimit mult pe copii când m-au văzut”, spune Adriana Lefter.

”Borcanul prieteniei” este una dintre activitățile de la clasă, desfășurate în cursul anului școlar, când copiii și-au scris mesaje și au fost extrem de emoționați. A fost momentul în care și-au împărtășit ”sentimentele de simpatie, admirație, de a-și valoriza colegii, de a simți rolul miraculos al complimentelor, de a trăi emoția pură a unei surprize frumoase, emoția unei îmbrățișări”, după cum ne spunea învățătoarea.

”Un an plin de frumos, acel frumos specific clasei I, cu joacă, litere, cifre, lacrimi, zâmbete, cu mult suflet, al lor, al meu, al părinților, acele mânuțe calde conduse cu drag și dragoste în învățarea scrierii, toate le-am încheiat cu mare, mare bucurie”, a scris Adriana Lefter, după serbarea de sfârșit de an școlar, într-o postare pe Facebook, însoțită de câteva imagini alături de copii.

”Copiii mei și-au dorit să fie chiar ei creatorii literelor de pe tricouri, să simtă încă o dată bucuria și satisfacția scrierii lor, dar și eu am vrut să gust din emoția lor și le-am oferit un material pe care să-și lase amprenta colorată, așa cum își lasă fiecare copil amprenta pe sufletul meu”, a mărturisit învățătoarea.

Foto: facebook.com/ Adriana Lefter

Citește și: Borcanul prieteniei, o idee frumoasă care i-a făcut pe elevi să exclame: ”Doamna, a fost uimitor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.