Toate școlile din Capitală vor fi închise vineri, 31 mai. Pentru joi, fiecare școală va decide dacă suspendă sau nu cursurile – Anunțul ISMB

0

Toate unitățile de învățământ din București, de stat sau private, vor fi închise, vineri 31 mai, pentru vizita Papei Francisc, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Pentru ziua de joi, 30 mai, fiecare unitate de învățământ va decide dacă suspendă sau nu cursurile.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) anunță că vor fi suspendate orele de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de vineri, 31 mai 2019, școlile urmând să analizeze și să anunțe dacă suspendă cursurile și joi, pe 30 mai, relatează Mediafax.

„Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Unitățile de învățământ au însă posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea consiliilor de administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019.

Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe siteul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019.

Comunicatul Inspectoratului Școlar al Municipiului București:

”Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019.

Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație.

Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019, ora 10.00.

Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe siteul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019, ora 12.00”


Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, Papa merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita la președintele României și întâlnirea cu premierul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întrevederea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Citește și: Toate școlile și grădinițele din București vor fi închise vineri, 31 mai. Cursurile suspendate, cu ocazia vizitei Papei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here