Cartea în Triumf, campanie de promovare a lecturii. Arcul de Triumf, deschis zilnic până pe 15 iunie

0
Foto: pmb.ro

După evenimentul de marți seară, ”Noaptea Cărților Deschise”, Arcul de Triumf va fi deschis zilnic, până pe 15 iunie, în cadrul campaniei ”Cartea în Triumf”. Biletul de intrare va fi o carte care, ulterior, va fi donată comunităților defavorizate. Arcul de Triumf va putea fi vizitat între orele 10.00 și 17.30. 

”Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, desfășoară, în perioada 23 aprilie – 15 iunie 2019, campania de promovare și încurajare a lecturii – „Cartea în Triumf”. Până la mijlocul lunii iunie, bucureștenii și turiștii aflați în Capitală sunt invitați să descopere universul minunat al cărților, în atmosfera istorică a Arcului de Triumf. Simbol al statului național unitar român, Arcul de Triumf devine gazda cărților și cititorilor, fiind amenajat cu spații de lectură și punct multimedia de informare culturală”, informează Primăria Municipiului București (PMB).

Totodată, municipalitatea anunță pentru miercuri seară, începând cu ora 20:00, un spectacol de video mapping, care va transforma Arcul de Triumf într-o bibliotecă virtuală, cu opere celebre, cărți rare sau noutăți.

”Până pe 15 iunie, Arcul de Triumf va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 17.30. Biletul de intrare la eveniment este unul simbolic, vizitatorii fiind provocați să aducă cu ei o carte din propria biblioteca. Ulterior, toate cărțile strânse vor fi selectate și donate comunităților defavorizate”, precizează PMB.

Campania vine în contextul în care, pe 23 aprilie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Un spectacol de video mapping la Arcul de Triumf a avut loc și marți la care au participat, potrivit Primăriei Capitalei, 4.500 de persoane.

Foto: pmb.ro

Citește și: Noaptea Cărților Deschise, la Arcul de Triumf. Cititorii, așteptați să aducă o carte din propria bibliotecă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.