BAC 2019. Cursuri gratuite de pregătire la Română, Matematică și Informatică pentru liceeni

0
Foto: cursdeguvernare.ro

BACALAUREAT 2019. Elevii care susțin examenul de bacalaureat în acest an pot beneficia de cursuri gratuite de pregătire la mai multe universități din țară. Profesorii oferă liceenilor consultații la Română, Matematică, Informatică sau Istorie. În luna martie are loc simularea BAC 2019, iar în luna iunie prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava

Profesori ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava vor oferi, în luna martie 2019, consultații gratuite la Limba și Literatura Română și la Matematică, în vederea susținerii examenului de bacalaureat și a examenului de admitere la facultate, potrivit unui anunț al Universității.

Pentru al patrulea an consecutiv, elevii din județul Suceava, dar și din județele învecinate, care doresc să-și îmbunătățească performanțele didactice, pot profita de această oportunitate. Consultațiile sunt concepute sub forma unor module interactive și vor putea fi personalizate în funcție de nivelul de pregătire al elevilor participanți.

Pentru înscriere, este necesară completarea cererii de înscriere, aflată pe site-ul www.usv.ro, la secțiunea „Consultații bacalaureat”, și transmiterea ei în perioada 21 februarie – 7 martie. Orarul consultațiilor va putea fi, de asemenea, accesat pe site-ul USV, înainte de finalizarea perioadei de înscrieri. Alte informații la nr. de telefon 0230-216147, int. 505.

În urma cursurilor de pregătire desfășurate în perioada februarie-mai 2018, la care au participat aproape 350 de elevi, peste 90% dintre cursanți au obținut diploma de bacalaureat”, precizează sursa citată.

Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Transilvania din Brașov 

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Transilvania din Brașov va organiza săptămânal cursuri gratuite de pregătire la informatică pentru examenul de Bacalaureat 2019. Conform anunțului făcut de Facultate, cursurile vor începe pe data de 1 martie 2019 și vor ține până în luna iunie. Puteți consulta programul cursurilor  aici.

Facultatea de Istorie, Universitatea București

Facultatea de Istorie din cadrul Universității București a început cursurile de pregătire la Istorie pentru BAC 2019.

Dragi elevi,

Sâmbătă, 16 februarie 2019 incepem sedintele de pregatire pentru bacalaureat Istorie. Participarea este gratuită iar toți elevii interesați sunt așteptați începând cu orele 9.00 la Amf. Iorga (Facultatea de Istorie, et. 1).

16 februarie, orele 9.00
Introducere (prezentarea programului, recomandări stilistice și metodologice privind examenul de bacalaureat) prof. Corneliu Riegler

23 februarie, orele 10.00
Romanitatea românilor în viziunea istoricilor – istorici și umaniști despre romanitatea românilor; principalele teorii cu privire la romanitatea românilor și motivele apariției lor (conf. dr. Ioan Carol Opriș – prof. Sandor Vasile)

2 martie, orele 10.00
Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (secolele IX-XVIII) – etapele întemeierii Țării Românești, Moldovei și Transilvaniei; instituțiile medievale (domnia, biserica, sfatul domnesc etc.). (conf. dr. Marius Diaconescu – prof. David Daniel)

9 martie, orele 10.00
Spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității partea 1 – domnitorii români (Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul); eforturile diplomatice și militare ale acestora de a păstra autonomia țărilor române  (lect. dr. Marian Coman – prof. Georgescu Gabriel)”, a fost anunțul Facultății de Istorie.

Universitatea Politehnica din Timișoara

Universitatea Politehnica din Timișoara oferă de asemenea elevilor de liceu consultații gratuite la matematică.

Mai multe detalii: BACALAUREAT 2019. Meditații gratuite la matematică pentru liceeni la Universitatea Politehnica din Timișoara


SIMULARE BAC 2019. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 – 21 martie 2019.

Calendar Simulare BAC 2019:

  • 18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română 
  • 19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 
  • 20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului 
  • 21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a 
  • 29 martie 2019 –  Afișarea rezultatelor.

BACALAUREAT 2019. Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Vezi aici Calendarul examenelor în cele două sesiuni

Aici poți găsi modele de Subiecte pentru BAC 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.