CLASA PREGĂTITOARE 2019-2020. Ziua Porților Deschise, organizată deja în unele școli

0
Foto: scoaladorobantu.ro

CLASA PREGĂTITOARE 2019-2020. Calendarul și metodologia de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 nu au fost încă publicate de Ministerul Educației, însă sunt școli care au anunțat când vor organiza ”Ziua Porților Deschise”. Altele au avut deja această zi în care părinții și viitorii elevi au putut vizita unitatea de învățământ. 

Școala Gimnazială nr. 149 din București anunță, pe pagina de Facebook, că Ziua Porților Deschise va fi organizată pe data de 22 februarie 2019.

Școala Gimnazială ”Anton Pann” din Râmnicu Valcea îi invită pe părinți la Ziua Porților Deschise miercuri, 6 martie 2019, între orele 10.00-16.00.

”Acţiunea la care dorim să ne fiţi oaspeţi este un prilej de a vedea, în primul rând, chipurile senine şi bucuria copiilor care învaţă în această şcoală, entuziasmul şi îndemânarea cu care se implică în activităţile creative şi, nu în ultimul rând, dorinţa de cunoaştere şi de învăţare cu care iau parte la activităţile şcolare, dar şi la cele extraşcolare şi recreative. ZIUA PORŢILOR DESCHISE se adresează în egală măsură părinţilor şi publicului larg. Pentru aceşti părinţi va fi un bun prilej să primească răspunsuri la toate întrebările, preocupările şi curiozităţile lor legate de Şcoala Gimnazială Anton Pann şi să se convingă singuri dacă această şcoală este alegerea cea mai bună pentru copiii lor.

Publicul larg este în aceeaşi măsură binevenit, având ocazia să vadă şi să afle nemijlocit modul în care eforturile comunităţii se oglindesc în creşterea şi educarea acestor copii şi, totodată, modul în care legătura firească cu școala contribuie ziditor la formarea lor ca oameni de nădejde ai societăţii”, este anunțul școlii.

Mai multe școli din Constanța au organizat deja Ziua porților deschise.

Școala Gimnazială nr.33 „Anghel Saligny” din Constanța și-a deschise porțile pe data de 30 ianuarie 2019: ”Părinți, bunici și copii, au vizitat întreaga școală cu interes și încredere. Bratu Mirela și Sarica Zoița, vor fi Doamnele învățătoare care vor prelua Clasa Pregătitoare în anul școlar 2019-2020. Acestea i-au familiarizat pe cei mici cu mediul școlar, realizând activități atractive. Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la acest frumos eveniment!”

La Şcoala nr. 28 „Dan Barbilian”, Ziua Porților Deschise a fost tot la finalul lunii ianuarie, când părinții și micuții au fost așteptați să cunoască şcoala, cadrele didactice și oferta educaţională.

De asemenea, Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa a organizat în ianuarie Ziua Porților Deschise.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 ar urma să se facă la începutul primăverii, însă, până la acest moment, Ministerul Educației nu a elaborat Metodologia privind înscrierea în învățământul primar și calendarul de înscriere.

Potrivit reglementărilor legale, toate școlile cu clase pregătitoare organizează o „Zi a porților deschise”, zi în care părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot avea discuții cu personalul unității de învățământ.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.