Ecaterina Andronescu, despre examenul de admitere la liceu: ”Nu schimbăm nicio regulă în timpul jocului”

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu în acest an școlar.

”Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Deci, anul acesta, toate evaluările se vor da aşa cum au fost anunţate la începutul anului”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Ministrul a adăugat că noua lege a Educației va aduce modificări majore. „Uitându-mă la rezultate am pus o întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evaluare, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare, aş spune că nu trebuie să termine clasa a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul”, a declarat ministrul Educației.

Admiterea la liceu ar putea fi reintrodusă dacă un proiect de lege, pe care PNL intenționează să îl depună, va trece de Parlament. Liberalii vor și examen de admitere la facultate, dar și dublarea numărului consilierilor școlari și înființarea de cabinete medicale în fiecare școală. La sfârșitul anului trecut, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că nu este de acord cu examenul de admitere în liceu.

Citește și Reintroducerea admiterii la liceu, propusă de PNL. Liberalii vor să modifice Legea educației naționale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.