Într-o școală din București, părinții au curățat și dezinfectat sălile de clasă

0
Foto: Captură TVR

Câţiva părinți ai elevilor de la Școala nr. 88 din Sectorul 3 al Capitalei s-au mobilizat și au venit la școală pentru a face dezinfecție, relatează stiri.tvr.ro. Părinții au adus produse de curățenie de acasă și, împreună cu personalul școlii, au igienizat toate sălile de curs.

”Suntem destul de speriați de tot ce se întâmplă. E adevărat că atât cât depinde de noi facem”. ”Important este să facem curat pentru copii, să igienizăm clasa. Este bine pentru ei, pentru ei am venit și sperăm să fie ok”, au spus părinții care au venit la școală pentru igienizare.

Conducerea școlii a precizat că, săptămâna trecută, în școală au fost depistate patru cazuri de copii infectați cu virusul gripal.

Medicii spun că, pe lângă dezinfecție și curățenie, trebuie respectate strict și regulile de igienă. Săptămâna trecută, 85 de elevi din şcolile bucureştene au fost diagnosticaţi cu gripă.

Ministrul Sănătății și cel al Educației au anunțat că, în fiecare zi, în școli se va face un triaj, iar cursurile se suspendă doar dacă numărul elevilor bolnavi de gripă depăşeşte 20% într-o clasă sau unitate.

Vineri, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, preciza că decontaminarea sălilor de clasă se impune doar acolo unde au fost cazuri de gripă. Profesorul a explicat și cum se face decontaminarea: ”Dacă deschideți geamul, aerisiți și ștergeți puțin mesele cu substanțe care să fie pe bază de clor, totul se încheie în acel moment”.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, duminică, că îi așteaptă luni pe toți elevii la școală. Andronescu a precizat că şcolile nu vor fi închise săptămâna viitoare având în vedere că este final de semestru şi se încheie situaţiile şcolare.

„Îi invit mâine (luni- n.r.) pe toți la școală, în fiecare școală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situația de a nu fi sănătoși sunt trimiși la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la școală și își văd de lecții așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte”, a declarat Andronescu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat, vineri, că, în cazul în care va fi declarată epidemie de gripă, nu va solicita suspendarea cursurilor, însă acest lucru se poate face punctual, acolo unde absenteismul la clasă este de peste 20%.

“Am spus, fiecare şcoală şi fiecare clasă are posibilitatea să ceară suspendarea dacă absenteismul este mai mare de 20% în clasa respectivă. Punctual da, poate cere suspendarea cursurilor în funcţie de numărul de copii care lipsesc într-o anumită clasă”, a spus Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.