Școli închise, vineri, 25 ianuarie. FSLI: Întreruperea obiectivă a cursurilor nu va afecta acoperirea programelor școlare

0

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) consideră că suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ reprezintă o decizie ”obiectivă”, în condițiile în care România s-ar putea confrunta cu riscul apariției unei epidemii de gripă și că aceasta nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare.

”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că decizia autorităților privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ, în data de 25.01.2019, reprezintă un act de mare responsabilitate față de elevi, angajații din educație și familiile acestora, în condițiile în care țara noastră se confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă”, se arată într-un comunicat de presă al FSLI.

Sindicaliștii susțin că, la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă această situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă.

”Totodată, avem convingerea că această întrerupere obiectivă a cursurilor din data de 25.01.2019 nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și conducerile unităților de învățământ vor găsi soluții pentru aceasta”, mai precizează FSLI.

“Îmi îndrept atenția spre elevi și spre colegii mei, aflați în risc, în astfel de situații, în care colectivele pot să faciliteze transmiterea virusului gripal. Am încredere în conducerile unităților de învățământ că vor lua toate măsurile necesare privind igiena și respectarea îndrumărilor venite dinspre Ministerul Sănătății Publice. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc colegilor, dar și elevilor, pentru efortul pe care îl vor depune pentru parcurgerea integrală a programei școlare, în momentul în care vor fi reluate cursurile”, a declarat și președintele FSLI Simion Hancescu.

Citește și Încă o zi liberă pentru elevi. Școlile vor fi ÎNCHISE vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.