Locuri de muncă pentru tinerii artiști. Guvernul a înființat Teatrul Muzical ”Ambasadorii”

0
Foto: facebook.com/Colegiul National de Arte Dinu Lipatti Bucuresti

Guvernul a aprobat înființarea Teatrului Muzical ”Ambasadorii”, destinat absolvenților din liceele și universitățile de profil, arată un comunicat al Ministerului Culturii și Identității Naționale, remis Mediafax.

Absolvenții liceelor și universităților de profil vor face parte din Colectivul artistic al Teatrului Muzical „Ambasadorii”, se arată în textul prin care Ministerul Culturii marchează adoptarea, miercuri, a hotărârii privind înfiinţarea şi funcţionarea noii instituții de spectacole.

”La inițiativa Uniunii Criticilor Muzicali și a Forumului Muzical Român, s-a considerat necesară înființarea unei noi instituții publice de spectacole şi concerte, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Colectivul artistic al Teatrului Muzical «Ambasadorii» va fi compus din absolvenții liceelor și universităților de profil, oferind în acest fel locuri de muncă pentru tinerii artiști”, au notat reprezentanții ministerului.

Teatrul Muzical „Ambasadorii” va funcţiona ca instituţie publică de spectacole şi concerte, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, conform prevederilor OUG nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare.

Instituția va fi condusă de un manager desemnat pe baza unui concurs de proiecte, organizat în conformitate cu prevederile OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare.

”Într-o lume digitală în care tinerii sunt, pe bună dreptate, orientați către cunoaștere prin intermediul social media, ne propunem ca instituția nou înființată să reprezinte o ofertă atractivă pentru publicul tânăr, deschizând o poartă către educație, prin cultură”, a explicat ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.