Ecaterina Andronescu, despre ora de religie: ”De asta trebuie să se ocupe, de sufletul copilului”

1
Sursa: facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro,  că, prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie.

”Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să-l aibă ca şi achiziţie din şcoala lui. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie.

Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale. Fără aceste valori societatea nu are cum să fie o societate confortabilă pentru fiecare dintre noi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a adăugat că ”nu putem să spunem că preoţii nu pot să fie profesori buni, pentru că sunt profesorii de suflet”: ”De asta trebuie să se ocupe religia, ora de religie, de sufletul copilului. Astăzi, din păcate, am aflat de un accident înspăimântător – un copil de clasa a VIII-a s-a aruncat de la etajul 8 şi evident, dintr-un considerent personal, s-a îndrăgostit de o fată şi probabil că nu i-a răspuns. E, şi de aceste lucruri şcoala trebuie să se ocupe. Copilul, elevul este un om care are vârste diferite şi la fiecare vârstă are problemele lui. Cred că aşa trebuie să-l tratăm.

Părinții vor depune o cerere de înscriere a copiilor la ora de religie, care va fi valabilă pe toată perioada școlarizării sau până la momentul în care decid retragerea lor de la curs. Aceasta este noua procedură de înscriere la Religie, prevăzută într-un ordin al ministrului educației, adoptat în luna februarie 2018, prin care a fost modificată metodologia de predare a religiei în școli. Până la acel moment, părinții completau anual cererea de înscriere.

Citește și Ora de religie: Procedura de înscriere și retragere. Ce fac elevii care nu urmează cursul

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, Doamna Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei, vorbiti de principii morale, dar v-ati uitat vreodata la filmele cu desene animate sa vedeti la ce se uita copiii si nepotii nostri? Canalele de televiziune sunt pline de filme pentru copii cu vampiri ,,vampirina”, ,,draculas”, ,,vrajitoare” tot felul de animale cu aripi care zboara de te ingrozesti si tu ca adult de ele, sa nu mai vorbim de vocabularul de acolo, astea sunt filme de groaza pentru copii. Unde sunt valorile morale? La emisiunile de la televizor daca cineva scapa un cuvant nepotrivit, imediat este amendat, dar filmele de desene cu tot felul de prostii pe care le pot vedea copiii la orice ora din zi si din noapte, nu le amendeaza nimeni. Sa le fie rusine celor care fac astfel de filme si le dau pe post. Ce servici murdar au !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.