Școli închise luni și marți, în mai multe județe, din cauza ninsorilor abundente UPDATE

0

UPDATE Ministerul Educației, precizează, într-un comunicat de presă că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, autoritățile din județele Mehedinți și Timiș au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situații de urgență, suspendarea integrală a cursurilor școlare pentru ziua de luni, 17 decembrie. Din motive similare sau din cauza unor probleme de alimentare cu energie electrică, tot luni, 17 decembrie, nu s-au desfășurat cursuri în mai multe unități de învățământ din țară: Arad (40), Argeș (13), Bihor (9), Caraș-Severin (33), Cluj (1), Dolj (2), Hunedoara (33), Maramureș (4), Olt (1), Satu Mare (10) și Vâlcea (35).

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru marți, 18 decembrie. De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a vremii nefavorabile sau a unor avarii la rețeaua de energie electrică nu se vor susține ore de curs în unități de învățământ din județele Arad (40), Mehedinți (24) și Vâlcea (1).

UPDATE  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a decis, luni, suspendarea cursurilor în școlile din cinci localități din județ, pentru a evita îmbolnăvirea copiilor din unitățile de învățământ care nu pot fi încălzite, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureș, ninsorile pot produce noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică în județ, astfel că marți, cursurile vor fi suspendate.

”CJSU Maramureș s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară, având în vedere prognoza meteorologică nefavorabilă și instituirea informării meteorologice de ninsoare, până marți, la prânz. Directorul SC Electrica Baia Mare a precizat că precipitațiile sub formă de ninsoare căzute luni au condus la producerea de avarii la rețele și puncte de transformare din mai multe localități. Având în vedere aceste situații, dar și faptul că precipitațiile sub formă de zăpadă pot produce noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică, la solicitarea conducerii ISJ Maramureș s-a luat decizia ca marți să se suspende cursurile la unitățile de învățământ din Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului. Motivul suspendării cursurilor este de a evita îmbolnăvirea copiilor, datorită faptului că unitățile de învățământ nu pot fi încălzite, în lipsa alimentării cu energie electrică”, se arată în documentul citat.


UPDATE Elevii din județul Gorj vor rămâne acasă și marți, potrivit deciziei de luni a Inspectoratului Școlar Județean. Cursurile au fost suspendate în tot judeţul, ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile, transmite corespondentul Mediafax.

Directorii unităţilor de învăţământ din județul Gorj au cerut, luni, ca elevii să stea și marți acasă, din cauza drumurilor blocate de zăpadă, mai ales la sate.

„S-a decis în ședința Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca, în toate școlile din județul Gorj, și marți sa fie suspendate cursurile, în baza informărilor pe care le-am primit din școli și pentru că nu sunt condiții pentru deplasarea în școli și va ninge în continuare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Până marți, la ora 12.00, județul Gorj se află sub informare de precipitații mai ales sub formă de ninsoare și strat de zăpadă nou depus. Peste 21.000 de familii nu au curent electric, în mai multe localităţi din Gorj, din cauza efectelor viscolului şi a ninsorii.


UPDATE Elevii din cinci sate din Cluj nu pot ajunge la unitățile de învățământ din cauza drumurilor impracticabile, iar cursurile vor fi reprogramate, transmite Mediafax.

”Școala gimnazială din comuna Bobâlna este închisă luni, nu se țin ore, din cauza ninsorilor. De asemenea, în alte cinci sate, elevii nu pot ajunge la școlile în care învață și care sunt situate în centre de comună din cauza drumurilor impracticabile. Este vorba despre elevii din satele Straja – comuna Cojocna, Plopi și Mașca – comuna Valea Ierii, Vișag – comuna Săcuieu și Cacoca, din comuna Iara. Se vor lua măsuri astfel încât cursurile să fie recuperate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, Amalia Gurză.

Județul Cluj este sub atenționare cod galben de viscol până luni, la ora 12.00.


UPDATE Un număr de 62 de unități de învățământ din județul Caraș-Severin vor fi închise luni, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, 30 dintre școli nu sunt alimentate cu energie electrică, 26 de unități de învățământ nu au căldură, iar în cazul altor șase, drumurile spre școli sunt închise.

Conform ISU Caraș-Severin, duminică seara, cinci grupuri electrogene, dintre care patru primite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, vor fi montate pentru a asigura energia electrică în localitățile Marga, Doman, Târnova, Fîrliug și la Spitalul din Oravița, ca rezervă.

În total, în județul Caraș-Severin, sunt 46 de localități nealimentate cu energie electrică.


UPDATE Cursurile școlare vor fi suspendate, luni, și în patru localități din județul Bihor, din cauza întreruperilor electrice cauzate de căderile de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că vor fi suspendate cursurile în școlile din Avram Iancu, Brusturi, Căbești și Chijic.

În județul Bihor au fost afectate, duminică, de întreruperi de curent un număr de 79 de localități în urma ninsorilor.


UPDATE Autoritățile din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situații de urgență, suspendarea integrală a cursurilor școlare pentru ziua de luni, 17 decembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru ziua de 18 decembrie, adaugă sursa citată.

De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la rețeaua de energie electrică nu vor fi susținute ore de curs în școlile din 39 de localități din județul Arad. Din același motiv, o unitate de învățământ din județul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17 – 18 decembrie.


Școli închise luni, în Gorj

Toate şcolile din judeţul Gorj vor fi închise, luni, din cauza ninsorilor abundente, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar. Măsura ar putea fi prelungită și pentru marți, transmite Mediafax.

După ce mai mulți directori ai unităților de învățământ din Gorj au anunțat că elevii nu pot să ajungă la ore din cauza drumurilor blocate de zăpadă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au decis ca toate școlile să fie închise.

„În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a hotărât ca, luni, sa fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Gorj„, a declarat, corespondentului Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În orașul Târgu-Jiu, creșele vor fi deschise. Gorjul se află sub avertizare cod galben, până duminică, la ora 18.00 fiind anunțate ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului.


Școli închise luni și marți, în Timiș

O decizie similară a fost adoptată și în județul Timiș, unde toate școlile vor fi închise luni și marți, tot din cauza ninsorilor abundente.

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, a anunțat că i-a solicitat prefectului ca luni și marți să fie suspendate cursurile în toate școlile din județ, ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile. Solicitatea a fost aprobată, duminică, de prefectul județului.

Solicitatea a fost făcută pentru că zeci de localități din județul Timiș nu sunt alimentate cu energie electrică, iar din cauza stratului gros de zăpadă, în unele zone măsurând peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circulă cu dificultate.

“Am făcut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni și marți pentru siguranța elevilor. În Timișoara, cu precădere, încercarea părinților de a-i deplasa pe copii la școală cu mașinile va bloca și mai rău circulația”, a afirmat Aura Danielescu.

Peste 40.000 de oameni nu au curent electric, în mai multe localități din județul Timiș, din cauza efectelor viscolului și a ninsorii. Județul Timiș este sub atenționare cod portocaliu de vreme rea.


Școli închise luni, în Mehedinți

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, și în unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinți, decizia fiind luată duminică seara, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), din cauza ninsorilor abundente.

Potrivit deciziei IŞJ Mehedinți, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate luni în tot judeţul.

„Am fost înștiințați că, luni, nu se vor face cursuri în școlile din județul Mehedinți, din cauza vremii nefavorabile, iar materia se va recupera după cum se va stabili, fie la nivel de inspectorat școlar, fie la nivelul unităților de învățământ”, a declarat, corespondentului Mediafax, Daniela Pîrvan, purtătorul de cuvânt al ISJ Mehedinți.

Județul Mehedinți s-a aflat, în weekend, sub avertizare cod galben de ninsori.


Școli închise și în Arad în următoarele două zile

Prefectura Arad a anunțat, duminică seara, că, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică a zeci de localități din județ, s-a luat decizia suspendării cursurilor, luni și marți, în 39 de școli, pentru „protecția copiilor”.

Este vorba de școlile aflate în localitățile Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmagel, Hășmaș, Moneasa, Mișca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuta, Săvârșin, Seleuș, Șagu, Șepreus, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Varadia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani, Zărand.

42.000 de persoane din județul Arad nu au curent electric, duminică, din cauza viscolului și a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune.


Două școli închise luni, în Hunedoara

Cursurile din două școli din județul Hunedoara vor fi suspendate, luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, au anunțat, duminică, reprezentanți Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), precizând că dacă situația o va impune, și alte unități de învățământ vor fi închise.

Reprezentanții IȘJ Hunedoara au anunțat că două școli din județ vor avea cursurile suspendate luni, iar alte școli ar putea fi inchise, dacă directorii unităților de învățământ vor solicita acest lucru, în situațiile în care drumurile sunt impracticabile.

„Deocamdată avem două unități care s-au anunțat. Este vorba despre școala gimnazială de la Ohaba, comuna Lăpugiu și de la Geoagiu, Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza. Noi suntem în legătură permanentă cu toți directorii unităților de învățământ, nu am luat o decizie la nivel de inspectorat și la nivel județean prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a închide și a suspenda cursurile în toate unitățile de învățământ, pentru că am considerat că este mai bine să consultăm directorii și decizia să se ia la nivel local”, a declarat, corespondentului Mediafax, Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.