Câștigătorii selecției naționale „Creatori de Educație”, ediția 2020. 50 de profesori și învățători, premiați pentru bune practici în educație

0

Selecția națională „Creatori de Educație” 2020 și-a desemnat câștigătorii. 20 de învățători și 30 de profesori de gimnaziu vor fi premiați pentru bune practici în educație, în cea de-a doua ediție a concursului organizat în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

”Prin derularea acestei selecții naționale, ne-am propus să descoperim și să promovăm acele cadre didactice care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim.

„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești.

Ținând cont de contextul sensibil al ultimelor șase luni, am acordat un interes deosebit acelor activități desfășurate cu succes în perioada instituirii stării de urgență și, de asemenea, a stării de alertă”, se arată pe pagina creatorideeducație.ro.

Lista câștigătorilor și proiectele acestora pot fi consultate AICI.

Conform organizatorilor, la selecția de anul acesta au fost validate 293 de activități (156 din nivelul primar și 137 din cel gimnazial), fiind acordate 50 de premii (20 de premii pentru activitățile din nivelul primar și 30 de premii pentru activitățile din nivelul gimnazial). Toate propunerile validate pentru selecția națională pot fi accesate aici.

Câștigătorii celei de-a doua ediții a Selecției Naționale „Creatori de Educație” au fost stabiliți în urma evaluării fiecărei activități propuse (au fost analizate și evaluate descrierile și informațiile suport/doveditoare depuse de fiecare participant, în urma procesului de validare) de o comisie națională de experți în educație din cadrul proiectului CRED”, mai arată sursa citată.

”În numele întregii echipe a proiectului CRED, transmit mulțumiri și felicitări tuturor participanților la selecția „Creatori de Educație”, ediția 2020. Fiecare cadru didactic a demonstrat, astfel, că este un model inspirațional pentru colegii din întreaga țară.

Fiecare participant a câștigat respectul comunității educaționale, întrucât a pus la dispoziția colegilor practicile utilizate cu succes în propria activitate didactică, devenind un potențial model de bune practici, la nivel național, într-un moment în care avem nevoie, mai mult ca niciodată, de o mobilizare exemplară caracterizată prin dăruire și solidaritate”, a declarat Merima Carmen Petrovici, manager al Proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.