Premierul Ludovic Orban, despre organizarea sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat: Mi-am dat acordul, mi se pare corect

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, la Digi24, că este de acord cu organizarea unei sesiuni speciale a examenului de Bacalaureat în luna iulie pentru elevii care nu pot participa la prima sesiune din motive medicale, se află în izolare ori carantină sau au febră în ziua examenului. Șeful Executivului a arătat că și în cazul Evaluării Naționale se face o sesiune specială la două săptămâni după susținerea primelor examene și i se pare corect ca și pentru Bacalaureat elevii să primească aceeași șansă.

”Am avut o discuție cu ministrul educației, Monica Anisie, și mi-am dat acordul pentru că este clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, eventual copiii care sunt în spital, nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul. În ceea ce privește examenul de Evaluare Națională, se face o sesiune specială la o diferență de două săptămâni și mi se pare corect ca și elevii din clasa a XII-a să poată să dea Bacalaureatul.

Din punctul meu de vedere este OK, dacă Ministerul Educației a căzut de comun acord cu Ministerul Sănătății, aici trebuie foarte bine pregătit din punct de vedere organizatoric, logistic și, din punctul meu de vedere, mi se pare o idee foarte bună pentru care mi-am și dat acordul”, a spus premierul.

Ludovic Orban a arătat că, prin organizarea sesiunii speciale, s-a avut în vedere faptul că o parte dintre elevi au de susținut admiterea la facultate.

”Aici este vorba de înscrierile la facultate, de examenul la facultate, s-a luat în vedere aceste aspect și cel mai probabil se va decide să se organizeze această sesiune specială. Este o problemă din punct de vedere organizatoric pentru că asta ar însemna că, într-un interval de timp destul de scurt, au loc practic trei sesiuni ale bacalaureatului. (…)

E bine în general să anunți din timp, dar în cazul de față, decizia în sine nu este o decizie care să creeze probleme pentru vreo categorie de elevi, dimpotrivă. Este o decizie care permite elevilor care nu pot participa la o sesiune de bacalaureat să dea o sesiune în timp mai scurt astfel încât să poată să prindă înscrierile la facultate”, a precizat premierul.

Citește și: Ministrul Sănătății spune că o sesiune specială a examenului de Bacalaureat ar putea avea loc în iulie: ”Este propunerea pe care o discutăm”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.